Ultimele Știri

‘Vor fi consecințe catastrofale’ pentru întreaga Europă. Rusia și-a adaptat doctrina maritimă la expansiunea ‘inadmisibilă’ a NATO

O extindere a NATO în Georgia și Ucraina ar putea avea 'consecințe catastrofale'

europa steag

O extindere a NATO în Georgia și Ucraina ar putea avea ”consecințe catastrofale” pentru Europa, a declarat marți ambasadorul rus pe lângă Alianța Atlantică, Aleksandr Grușko.

”Acest joc politic în jurul extinderii NATO în Georgia și Ucraina poate avea profunde consecințe geopolitice pentru Europa întreagă”, a afirmat diplomatul rus în interviul menționat, potrivit AFP.

”Sper că cei de la Bruxelles și din alte capitale sunt pe deplin conștienți de pericolul acestor mici jocuri. Acestea ar putea avea consecințe catastrofale”, a insistat el.

În același timp, ambasadorul rus a declarat că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO ”va diviza societatea ucraineană” și ”va genera tensiuni în relațiile internaționale”, apreciind totodată că Europa centrală și țările baltice sunt în prezent ”teren de confruntare militară” ca urmare a voinței ”expansioniste” a Alianței Atlantice.

Rusia a anunțat deja duminică că și-a adaptat doctrina maritimă la expansiunea ”inadmisibilă” a NATO, acest anunț intervenind în contextul unor tensiuni inedite, de la sfârșitul Războiului Rece, între Moscova și Occident pe fondul conflictului din Ucraina.

NATO, care acuză Moscova de trimiterea de soldați în estul separatist al Ucrainei, a decis în februarie să-și consolideze apărarea pe flancul său estic, prin crearea unei noi forțe de reacție rapidă de 5.000 de militari și a șase centre de comandă și control în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*