Ultimele Știri

Vor face din migrare o prioritate absolută. Două capitale europene și-au anunțat hotărârea

Parisul şi Londra anunţă că fac din migrare o prioritate absolută

imigranti

Într-o declaraţie comună, Parisul și Londra, își reafirmă de a soluţiona problema imigranţilor care încearcă să ajungă în Marea Britanie de la Calais, după o săptămână marcată de o serie de încercări masive de pătrundere în tunelul de sub Canalul Mânecii, relatează Reuters.

‘Atât pentru Franţa, cât şi pentru Marea Britanie, lucrurile sunt clare: să pună capăt acestei situaţii este o prioritate absolută. Guvernele noastre sunt hotărâte, amândouă, să atingă acest obiectiv şi să-l atingă împreună. Dar nu există o soluţie simplă şi nu revine nici Marii Britanii şi nici Franţei să gestioneze singure aceste probleme’, au scris miniştrii de Interne francez Bernard Cazeneuve şi britanic Theresa May într-o declaraţie comună publicată de Le Journal du Dimanche (JDD).

Peste 2.000 de tentative de pătrundere au fost constate în incinta Eurotunelului la Coquelles, în apropiere de Calais, în noaptea de luni spre marţi. În noaptea de sâmbătă spre duminică, noi ciocniri au izbucnit între aproximativ 250 de imigranţi care încercau să pătrundă în tunelul de sub Canalul Mânecii şi forţele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene, potrivit unui martor care le-a sărit în ajutor imigranţilor.

Marea Britanie s-a angajat să investească în total 25 de milioane de euro pentru instalarea unor bariere. Anglia este un adevărat Eldorado pentru imigranţii clandestini de la Calais, refugiaţi din calea conflictelor şi sărăciei din ţările lor

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*