Ultimele Știri

Vom avea trei luni de secetă și vreme îndeosebi caniculară

seceta

Canicula va continua pentru încă o lună, iar seceta va domina perioada august-octombrie, arată estimările sezoniere realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată.

Conform acestora, în luna august, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice cele mai mari fiind posibile îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Cantitățile lunare de precipitații vor fi deficitare în aproape toată țara, cele mai scăzute valori fiind posibile în sud-estul și sudul teritoriului.

În septembrie, cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, exceptând centrul și nordul țării unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice. Temperaturile medii vor avea valori peste cele normele în sud-est, sud și vest, iar în celelalte regiuni se pot apropia de cele normale.

Prognoza pe luna octombrie arată că temperaturile vor fi peste medie în sud-est și local în sudul și vestul țării. Precipitațiile vor fi peste medie în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul și local sudul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de cele normale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*