Volkswagen, pe punctul de a se prăbuși

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iunie 2016
  • Social

Volkswagen a ajuns să aibă cea mai mică cotă de piață din ultimii cinci ani, acesta fiind un efect al scandalului emisiilor, care a împiedicat producărul german să profite de îmbunătățirea sentimentului cumpărătorilor de pe piață.

Vânzările în primele cinci luni ale grupului Volkswagen, inclusiv Skoda Seat şi Audi, au reprezentat 23,9% din noile înmatriculări din regiune, cel mai jos din 2011, faţă de 25% anul trecut. La nivel de industrie, vânzările au crescut cu 9,7%, la 6,58 de milioane de maşini vândute, însă creşterea Volkswagen este cu mult în urma pieţei, de numai 4,9%, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Producătorilor de Automobile.

În același timp, s-a înregistrat o creștere a cererii pentru mașini de la Renault, Fiat sau BMW, care reușesc să ademenească un număr mare de cumpărători prin noile utilitare sport. Acest lucru se datorează însă, în mare parte, măsurilor de stimulare oferite de Banca Centrală Europeană, acestea ajutând la creşterea încrederii economice în luna mai la maximul ultimelor patru luni în zona euro.

Volkawagen, pe de altă parte, a fost ținut în frâu de scandalul emisiilor, rămas viu în mintea cumpărătorilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *