Ultimele Știri

Volkswagen, dată în judecată pentru 3,3 miliarde de euro

volkswagen

Gigantul Volkswagen s-a mai ales cu un proces în Germania. De această dată, companiei i se cer 3,3 miliarde de euro pentru că a ascuns problemele de poluare de la motoarele diesel. Aceasta este cea mai importantă acțiune în instanță din Germania, țară unde multinaționala mai are deschise alte 65 de procese.

Dosarul a fost deschis, luni, la Tribunalul Regional Braunschweig, în numele a 278 de investitori instituţionali din jurul lumii, a declarat avocatul Andreas Tilp pentru Bloomberg.

„În condiţiile în care Volkswagen continuă să nege orice negocieri pentru o înţelegere, a fost necesar să pornim acest proces”, a spus Tilp.

Noua veste proastă pentru Volkswagen apare la șase luni după ce compania a recunoscut că a instalat un software în mașinile diesel cu scopul de a înșela testele pentru emisii.

„Nu ştim încă mai multe detalii despre proces şi nu putem comenta”, a spus purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Eric Felber.

Printre reclamanţii în noul caz împotriva Volkswagen se numără investitori din Australia, Austria, Canada, Danemarca, Elveţia, Italia, Japonia, Taiwan, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia, Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie.

Acest grup include 17 companii germane de investiţii, precum şi companii de asigurări şi unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din SUA, CalPERS.​

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*