Volkswagen, acord cu furnizorii în conflictul care a afectat producţia de automobile

  • Adelina Mitrache
  • 23 august 2016
  • Social
volkswagen

Volkswagen a ajuns la un acord cu cei doi furnizori, în conflictul declanşat de anularea unui contract care a afectat producţia la mai mult de jumătate din fabricile din Germania ale celui mai mare producător auto din Europa, transmite Reuters, citat de News.ro.

Conflictul risca să pună în pericol redresarea VW din criza manipulării testelor de poluare a 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial.

După peste 20 de ore de negocieri, care au avut loc inclusiv pe timpul nopţii, VW a anunţat că a rezolvat neînţelegerile cu CarTrim, care fabrică scaune auto, şi ES Automobilguss, producător de componente pentru cutii de viteză, dar nu a oferit alte detalii.

Furnizorii au confirmat acordul. Aceștia cereau compensaţii pentru venituri de milioane de euro, pierdute după anularea contractului de către VW.

Disputa a afectat luni circa 28.000 de angajaţi de la şase din cele 10 fabrici din Germania ale Volkswagen, fiind oprită inclusiv producţia celor mai bine vândute modele, Golf şi Passat.

VW a anunţat luni că furnizorii au acceptat să reia livrarea de componente, iar fabricile afectate vor relua treptat producţia.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *