Ultimele Știri

Voiculescu: În ONG-uri lucrurile funcţionează bine pentru că sunt oameni buni, competenţi, care nu urmează politicieni, capitalişti de cumetrie, penali

vlad-voiculescu

Organizaţiile neguvernamentale funcţionează mai bine decât administraţia publică, în general, pentru că, în unele ONG-uri din sănătate, de exemplu, sunt câţiva oameni buni care ştiu pentru ce s-au adunat, sunt oameni competenţi, care nu urmează politicieni, capitalişti de cumetrie şi, cu siguranţă, nu urmează penali, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la dezbaterea proiectului anti-sărăcie, organizată de Guvern.

„Sărăcia înseamnă o hrană neadecvată, condiţii de trai neadecvate, un stil de viaţă neadecvat, care duce la pierderea sănătăţii. Pierderea sănătăţii duce la sărăcie de multe ori pentru întreaga familie. Când vorbim de sănătate sunt importante, în combaterea sărăciei, programele de prevenţie. Prevenţia este de şapte ori mai ieftină decât tratarea, pentru aproape orice patologie. Avem programe de vaccinare, avem programul «Educaţie pentru sănătate» cu Ministerul Educaţiei. Avem probleme legate de disponibilitatea vaccinurilor, pe care am încercat să le rezolvăm”, a adăugat Voicuescu. 

El a precizat că, săptămâna viitoare, va fi promovată şi Legea asistenţei medicale comunitare, odată cu proiectul privind preţurile medicamentelor.

„Când vorbim de acces la sănătate, în primul rând vorbim de medici, aici avem medici şi personal medical, avem legea asistenţei medicale comunitare, o vom promova săptămâna viitoare, prima strategie naţională pentru resursa umană din sănătate care va fi promovată, în luna noiembrie, care va veni cu măsuri foarte concrete, mai ales la specialităţile deficitare şi la medicii de familie care vor merge în acele zone unde este nevoie. Vorbim de infrastructură, de spitalele regionale, de policlinici, care sunt în bună măsură în stare deplorabilă, în toată ţara, şi mai ales de proiectul privind medicamentele esenţiale, pus în transparenţă săptămâna trecută, şi pe care îl vom promova săptămâna viitoare”, a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mulţumit ONG-urilor din sănătate care au ajutat mult sistemul.

„Mulţumesc medicilor, asistenţilor medicali şi comunitari şi ONG-urilor care funcţionează în sănătate şi care de multe ori se ocupă de problemele cele mai grave pentru comunităţi marginalizate. Lucrurile funcţionează mai bine în ONG-uri decât în administraţia publică, poate pentru că sunt oameni competenţi, poate că sunt câţiva oameni buni şi ştiu exact pentru ce s-au adunat, pentru că oamenii buni urmează alţi oameni buni, sunt oameni competenţi, care nu urmează politicieni, capitalişti de cumetrie şi, cu siguranţă, nu urmează penali”, a conchis Voiculescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*