Ultimele Știri

Voiculescu: Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosită pentru tratarea arsurilor grave, e mai potrivită pentru tratamente antiîmbătrânire

inaugurare-sectia-de-arsi_1 Inaugurare Secția de Arși Floreasca - Bănicioiu-Lascăr-Chiliman

Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosită pentru tratarea marilor arși, fiind mai potrivită pentru tonifierea organismului, pentru tratamente antiîmbătrânire și cel mult pentru tratarea arsurilor uşoare, a declarat joi, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la conferinţa „Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament”, organizată de News.ro.

Grija noastră este să o mutăm de acolo, pentru că avem nevoie de spaţiul respectiv. Grija noastră este ca acea secţie să funcţioneze în interesul pacienţilor. Ce se întâmplă cu barocamera? Ne-ar plăcea să fie folosită, înţelegem că poate fi folosită pentru alte scopuri, nu pentru pacienţii cu arsuri grave, ne-ar plăcea ca spitalul să-i găsească o utilizare la un moment dat. Dacă mă întrebaţi pe mine, vă răspund că sunt uşor sceptic.

Barocamera este a spitalului, sper să  o poată folosi cumva. În rest este o chestiune care ţine de o investigare a Parchetului”, a spus ministrul. La aceeaşi conferinţă, Vlad Voiculescu a spus că, în cazul unei tragedii similare celei de la Colectiv, cei mai mulţi răniţi ar fi trimişi în străinătate, în ţară putând fi îngrijiţi nu mai mult de 10 – 20 de mari arși.

Barocamera Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca a costat 3,4 milioane de lei şi a fost achitată în 10 zile de livrare, nefiind nici funcţională, nici instalată, deşi există un proces-verbal de punere în funcţiune, potrivit Raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

Furnizor este firma Gemedica SRL, despre care o anchetă a RISE Project a arătat că este deţinută de un apropiat al lui Sorin Oprescu, Cătălin Galea, aceştia având împreună Clinica Medicală “Academica”. În 27 mai, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au dispus începerea urmăririi penale in rem – faţă de faptă – în cazul Secţiei de Arşi de la Floreasca. În urma informaţiilor contradictorii furnizate de conducerea Spitalului de Urgenţă Florească în şase luni şi la solicitarea Corpului de Control al premierului, Corpul de control al ministrului Sănătăţii a făcut un control în Unitatea de Arşi, în perioada 26-29 aprilie, care a arătat că aceasta nu este încă funcţională, în ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului şi a inaugurărilor oficiale din ultimele luni.

Printre alte nereguli, anchetatorii au mai descoperit că personalul medical angajat nu era prezent în totalitate în unitate, unii dintre aceştia fiind angajaţi în activitatea altor secţii (chirurgie plastică, ATI), că nu este prevăzută o evacuare în  caz de incendiu a Unităţii de îngrijire a arşilor gravi și că lipsesc procedurile de acces al pacientului ars grav în Unitatea de îngrijire.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*