Ultimele Știri

Vocea Rusiei: Interesele României în Ucraina

Dezinformarea de la Vocea Rusiei

Site-ul oficial al postului de radio Vocea Rusiei este un post de propagandă al guvernului de la Kremlin. Astfel, aflăm dintr-un articol postat recent că ” forţele armate ale României au decis să desfăşoare aplicaţii inopinate pe teritoriul Bucovinei de Sud”, în urma unor evenimente recente din ”regiunea Cernăuţi, unde un grup de naţionalişti din grupul Sectorul de Dreapta a incendiat câteva case din satul Costiceni de la frontiera cu România. Răniţii au fost internaţi la spital cu arsuri. Imediat după acest incident în România au avut loc mitinguri spontane care au cerut autorităţilor să „apere interesele propriilor cetăţeni de dezmăţul fasciştilor de la Kiev”.

Nu există indicii care să ateste astfel de incidente în regiunea Cernăuți, din cercetările făcute de jurnaliștii PresaLiberă.net rezultă faptul că Rusia duce o politică de dezinformare și manipulare a opiniei publice. În România nu au existat în ultima perioadă ”proteste sau mitinguri spontane” care să ceară autorităților de la București „să apere interesele propriilor cetățeni de dezmățul fasciștilor de la Kiev”. Deasemenea, nu au fost înregistrate incendieri de case în satul Costicieni, de la frontiera cu țara noastră, totul fiind doar o invenție a celor de la Vocea Rusiei.

 

Vocea Rusiei: În Cernăuți „sunt distribuite pliante pe care scrie „Aici este România”

libertatea-presei

 

Tot de la Vocea Rusiei, din același articol mai aflăm următoarele: „În ultimul timp, românii care trăiesc în Transcarpatia, vorbesc tot mai des despre dorinţa de a crea o autonomie în componenţa Ucrainei. În localităţile din regiunea Cernăuţi, sunt distribuite pliante pe care scrie „Aici este România”. Preşedintele Traian Băsescu nu ascunde că statul lui oferă paşapoarte locuitorilor din Bucovina şi regiunea Odessa. Potrivit unor date, aproximativ 80% (peste 100.000) din românii etnici care locuiesc în Ucraina au primit paşapoarte româneşti. Motivul pentru un asemenea comportament al Bucureştiului a fost discriminarea minorităţilor naţionale, care trăiesc în Ucraina, de către noile autorităţi de la Kiev

Conform statisticilor, în ultimii doi ani, în jur de  5.000 de români din Ucraina au obținut cetățenia română. Vocea Rusiei încearcă de fapt în articolul menționat să inducă în eroare opinia publică, prezentând fapte ireale. Noțiunea de libertate a presei se pare că nu a ajuns încă la Kremlin, articolele fiind dictate de către simțul pacificator al Moscovei.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*