Ultimele Știri

Vladimir Putin: Nu există probleme irezolvabile în relaţiile UE-Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus, citat de cotidianul grec Kathimerini, că nu există probleme irezolvabile în relaţiile UE-Rusia, potrivit agenţiei Tass.

„Noi nu credem că există probleme irezolvabile în relaţiile pe care le avem cu UE”, a subliniat acesta. „Pentru a reveni pe drumul parteneriatului multidimensional este important să se renunţe la logica vicioasă la jocurilor de o singură parte şi să se ia în considerare opinia şi interesele celuilalt”, a adăugat Putin.

Declaraţiile preşedintelui Rusiei au fost citate într-un articol publicat joi de cotidianul grec Kathimerini.

Rusia face apel la dialog, în spiritul parteneriatului cu UE, asupra unui spectru larg de probleme, de la relaxarea reglementărilor privind eliberarea vizelor până la domeniul energiei, însă nu observă vreun semn de disponibilitate din partea opusă, a mai spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin a mai subliniat importanţa stabilirii unei zone de cooperare economică şi umanitară de la Oceanul Atalntic până la Oceanul Pacific.

„Sunt încrezător că trebuie trase concluziile corespunzătoare din urma evenimentelor din Ucraina şi trebuie început lucrul pentru a crea o zonă de cooperare economică şi umanitară bazată pe arhitectura securităţii egale şi indivizible pe o suprafaţă vastă de la Atlantic, până la Pacific”, a spus Putin.

„Rusia şi Europa au ajuns acum la o răscruce de drumuri, când este nevoie să răspundem la întrebarea: cum vedem viitorul relaţiilor noastre, în ce direcţie vrem să ne îndreptăm?”, a spus liderul rus.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*