Ultimele Știri

Vladimir Putin declară că nu intenționează ”pentru moment” să trimită trupe rusești la sol în Siria

Președintele rus Vladimir Putin a declarat pentru o emisiune americană că nu intenționează să trimită trupe la sol în Siria dar că își va crește ajutorul față de președintele Bahar al-Assad.

Putin urmează să aibă o întâlnire oficială, luni, cu omologul său american Barack Obama, pe fondul creșterii puterii militare a Rusiei în Siria și amplificării activității diplomatice a Moscovei în legătură cu acest dosar. El este, de asemenea, unul dintre cei mai așteptați lideri la Adunarea Generală a ONU la New York unde ar urma să apere luni aliatul său sirian și să prezinte proiectul unei noi coaliții extinse de luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI).

Președintele a susținut în urmă cu câteva zile un interviu de 60 de minute pentru un canal american, în cadrul acestuia fiind întrebat dacă va lua în considerare să desfășoare trupe rusești la sol, pentru a lupta contra jihadiștilor SI.

„Rusia nu va participa la nicio operațiune terestră pe teritoriul sirian sau în orice altă țară. Ei bine, cel puțin nu avem în vedere așa ceva pentru moment”, a răspuns șeful statului rus.

Putin a adăugat, făcând aluzie la Iran și Irak, care sprijină regimul sirian, că va spori sprijinul față de președintele sirian Bashat al-Assad:„Dar intenționăm să ne intensificăm activitatea, simultan cu președintele Assad și partenerii noștri din alte țări”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*