Ultimele Știri

Vladimir Putin avertizează că Rusia va reacţiona militar dacă Finlanda va deveni membră NATO: ”Aveți nevoie de așa ceva?”

putin

Rusia a anunțat că va acționa militar în cazul în care Finlanda devine membră NATO, dar intenţionează să iniţieze dialog cu Alianţa Nord-Atlantică pentru stabilirea unor măsuri de prevenire a conflictelor în regiunea Mării Baltice.

Președintele rus a declarat că nu dorește o luptă cu NATO: „Probabil că NATO ar lupta cu Rusia până la ultimul militar finlandez. Dar aveţi nevoie de aşa ceva? Noi, nu; nu vrem aşa ceva. Dar este decizia dumneavoastră”, a adăugat Vladimir Putin, adresându-se liderilor politici şi poporului din Finlanda.

Vladimir Putin a subliniat că Rusia va respecta o decizie a Finlandei de a deveni membră NATO, avertizând însă că vor trebui luate măsuri militare adecvate: „În acest caz, forţele armate finlandeze ar deveni parte a infrastructurii militare NATO, care brusc va ajunge la frontierele Federaţiei Ruse”, a explicat Vladimir Putin.

„Credeţi că vom continua să acţionăm ca până acum dacă Finlanda aderă la NATO?! Acum am retras trupele la 1.500 de kilometri de frontieră. Credeţi că ar mai rămâne acolo?”, a atras atenţia Vladimir Putin, citat de Russia Today.

Putin a declarat că este de acord cu măsurile de restabilire a încrederii în spațiul baltic, propuse de Finlanda.

„Finlanda a propus astăzi primele măsuri de restabilire a încrederii şi de prevenire a conflictelor în spaţiul aerian baltic. Eu sunt de acord cu măsuri de acest tip. Vom încerca să iniţiem dialogul cu Alianţa Nord-Atlantică după reuniunea Consiliului NATO-Rusia”, programată după summitul NATO de la Varşovia, a declarat Vladimir Putin vineri, după ce s-a întâlnit cu preşedintele finlandez, Sauli Niinisto.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*