Ultimele Știri

Vladimir Putin amenință: ”În două zile putem ocupa nu doar Kievul , ci și Riga, Tallin, Vilnius, Varșovia sau București”

După ce acum câteva săptămâni l-a amenințat pe președintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, că dacă vrea ia Kievul „în două săptămâni”, președintele rus lansează noi amenințări la adresa statelor vecine, scrie  cotidianul german Süddeutsche Zeitung.

Potrivit publicației germane, președintele ucrainean, Petro Poroșenko, i-a relatat în cadrul unei întrevederi președintelui CE, că Putin l-a amenințat în cursul unei convorbiri telefonice că dacă își dorește, în două zile ocupă nu doar Kievul, ci și „Riga, Tallin, Vilnius, Varșovia sau București”.

Süddeutsche Zeitung citează în acest sens o stenogramă a discuției dintre Poroșenko și Barroso de la 12 septembrie, ce a avut loc la Kiev.

Potrivit publicației germane, Poroșenko a adus în discuție amenințările lui Putin pentru a accentua felul excesiv de emotiv în care reacționează liderul de la Kremlin la influența UE în statele vecine cu Rusia.

Putin i-ar mai fi spus lui Poroșenko că își va folosi influența pe care o are în anumite state europene pentru a le determina pe acestea să blocheze la Consiliul European unele decizii nedorite de către Moscova.

Aceste dezvăluiri vin la mai puțin de o lună de la o reuniune a liderilor europeni de stat sau de guvern, care se arătau de-a dreptul bulversați în legătură cu acțiunile președintelui rus, pe care le califică drept unele total „imprevizibile” și „iraționale”, mânate din spate de „naționalism” și dorința de faimă în fața poporului rus, după cum relata cotidianul italian La Repubblica.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*