Ultimele Știri

Vladimir Putin a înființat ”Legiunea Străină” în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care permite cetățenilor străini să servească în armata rusă în calitate de contractori.

„Militarii, care sunt cetățeni străini, pot participa la îndeplinirea sarcinilor militare în diferite situații, în timpul conflictelor armate, în conformitate cu principiile și normele de drept internațional, tratatele internaționale ale Federației Ruse, precum și cele admise de legislația rusă,” se arată în decretul menționat.

Există câteva excepții de la regulă: un cetățean străin care se află în curs de investigare sau judecată, care are antecedente penale, sau a făcut închisoare nu poate fi angajat în armata Rusiei.

De asemenea, decretul a recunoscut serviciul militar ucrainean pentru cetățenii ruși care trăiesc în Crimeea. Programul recrutărilor de toamnă s-a încheiat chiar înainte de Anul Nou, iar 154000 de tineri s-au alăturat armatei ruse.

În ceea ce privește alte țări în care se aplică o legislație similară, Legiunea Străină franceză iese în evidență. Ea a existat din 1831, și este exclusivă, deoarece oferă voluntarilor străini o oportunitate de a servi în armata franceză.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*