Ultimele Știri

Vladimir Putin a făcut o vizită în Crimeea: ‘Criminalul se întoarce mereu la scena crimei’

putin

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a efectuat luni o vizită în Crimeea, cu ocazia unei întâlniri a membrilor Consiliului de Stat organizată pe tema dezvoltării turismului în Rusia, informează site-ul agenţiei de presă ucrainene Unian.

Evenimentul a avut loc luni în oraşul Ialta, din sudul Crimeei, şi a fost prezidat de Vladimir Putin, ocazie cu care a vizitat şi regiunea anexată Rusiei în 2014.

„Priorităţile acestui eveniment constau în dezvoltarea turismului intern perceput ca un catalizator pentru dezvoltarea socio-economică a regiunilor din Rusia şi, în special, a Crimeei”, se precizează într-un comunicat al serviciului de presă al Kremlinului.

Refat Ciubarov, liderul mişcării naţionale din Ucraina a Tătarilor din Crimeea, a criticat vizita liderului rus pe pagina sa de Facebook.

„Criminalul se întoarce mereu la scena crimei”, a declarat Ciubarov.

Potrivit agenţiei de presă ucrainene Unian, lucrările de construcţie a unui pod peste strâmtoarea Kerci au început, pod care va face legătura între Rusia continentală şi Peninsula Crimeea.

În urma protestelor din 2014, Crimeea a primit statutul de regiune autonomă, devenind independentă faţă de Ucraina, după organizarea referendumului din 16 februarie 2014, fiind ulterior anexată Rusiei pe 16 martie 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*