Ultimele Știri

Vladimir Putin a dat mită un Picasso pentru FIFA 2018

putin blatter

Scandalul de corupție care a lovit FIFA lasă urme adânci și ne prezintă amploarea mafiei internaționale care a pus stăpânire pe fotbal. Anul trecut au ieșit la iveală informații conform cărora Vladimir Putin ar fi mituit oficiali FIFA și UEFA pentru ca Rusia să câștige organizarea Cupei Mondiale din 2018. 

Odată cu inculparea a 14 oficiali FIFA lucrurile par să devină realitate și vorbim aici o mafie care s-a perpetuat în ultimii zeci de ani la nivelul forului internațional. Acuzațiile de dare de mită din partea rușilor devin plauzibile. Vladimir Putin l-ar fi mituit pe șeful UEFA Michel Platini cu un tablou Picasso pentru ca Rusia să găzduiască Cupa Mondială din 2018.

De la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936 lumea nu s-a mai confruntat cu perspectiva unui eveniment sportiv găzduit de o țară al cărei lider imoral reprezintă o amenințare mortală la adresa păcii și stabilității internaționale. Cei doi șefi de la FIFA și UEFA sunt la fel de patetici, deoarece în toată lumea suporterii vorbesc de un singur lucru: FIFA&UEFA=MAFIA.

Joseph Blatter se ține cu dinții de putere și dorește să câștige din nou un mandat în fruntea FIFA, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Sepp Blatter, șeful blaturilor cu mai este poreclit nu vrea să cedeze. Acest bătrânel odios este forțat de mafia din jurul său să meargă mai departe, altfel lucrurile ar putea lua o altă turnură, ar putea câștiga fotbalul.

Mita venită din partea lui Vladimir Putin a fost dezvăluită de un parlamentar britanic, care a mai declarat că respectivul tablou Picasso a făcut parte din coleția Muzeului Ermitaj din Sankt-Petersburg. Un gest de finețe din partea liderului de la Kremlin i-a adus acestuia un eveniment care va aduce miliarde de dolari Rusiei și care a băgat deja în buzunarele oligarhilor ruși circa 20 de miliarde de dolari în urma contractelor publice cu dedicație.

putin-blatter-platini

Vladimir Putin nu a ezitat să îl apere pe Sepp Blatter și acuză SUA de implicarea în afacerile interne ale altor state deși nu are jurisdicție. Pentru Putin acțiunea procurorilor americani reprezintă un abuz deși vorbim de o mafie care a primit circa 150 de milioane de euro în ultimii 25 de ani.

Un alt personaj cu drept de vot și membru FIFA, Michel D’Hooghe din Belgia, a fost destinatarul unui tablou. Tabloul oferit drept mită a fost livrat într-un pachet învelit în hârtie maro de Viacheslav Koloskov, membru al comitetului executiv al sporturilor din Rusia.  

Michel D’Hooghe a votat bineînțeles în favoare Rusiei.  Mai mult D’Hooghe  a recunoscut pentru Sunday Times că a primit pictura(destul de urâtă), dar el nu a oferit votul său pentru acest cadou Rusiei. Presa britanică afirmă că Sepp Blatter a fost cumpărat în mod sigur de Vladimir Putin.

 Rusia a negat acuzațiile, dar ancheta procurorilor americani și elvețieni ar putea scoate multe lucruri la iveala, fapt recunoscut și de Sepp Blatter.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*