Ultimele Știri

Vlad Voiculescu: Aranjamente privind arondarea candidaților pentru examenul de rezidențiat

vlad voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță că va fi investigată situația privind arondarea candidaților pentru examenul de specialist către o comisie sau alta, subliniind că „în MS și în instituțiile din subordine, ca și în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate”.

„Arondarea candidaților pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcție de numele de familie al candidatului. Se pare însă că unii funcționari din Ministerul Sănătății și/ sau de la Centrul Național de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greșesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele. Astfel de greșeli apar anul acesta în 11 comisii de examen, toate din centrul universitar București. Atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialiști, lucrurile nu mai țin de domeniul unei simple erori birocratice. În Ministerul Sănătății și în instituțiile din subordine, ca și în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate. Vom investiga situația. Între timp, îi încurajez pe candidați să își verifice cu atenție numele trecut pe listă”, a scris duminică seara ministrul Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit site-ului MS, Ministerul Sănătății organizează în perioada 19 octombrie — 19 noiembrie sesiune de examen pentru obținerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentiști și farmaciștii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2016, cu respectarea prevederilor ordonanței 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, cu modificările și completările ulterioare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*