Ultimele Știri

Vizita lui Netanyahu la Moscova: schimbare istorică a relaţiilor Rusia-Israel

benjamin netanyahu vladimir putin

Vizita lui Benjamin Netanyahu la Moscova, de luni, a rezolvat multe diferenţe între Rusia şi Israel referitoare la Siria, adunând o reacţie pozitivă în societatea israeliană şi deschizând un nou capitol al relaţiilor dintre cele două ţări, potrivit pulicaţiei online Sputnikanews.com.

‘Vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu în Rusia de luni, a deschis un nou capitol în relaţiile Rusiei cu Israelul’, a declarat omul politic Avidgor Eskin pentru Sputnik.

În timpul vizitei lui Netanyahu, Rusia și Israelul au fost de acord să facă schimb de informații cu privire la Siria, pentru a evita orice conflicte nedorite între forțele israeliene și cele rusești.

‘Teoretic, în momentul de faţă, toate problemele dintre cele două ţări sunt rezolvate. Însă, dacă săpăm mai adânc, Israelul a fost precaut la început în privinţa comportamentului pe care îl are faţă de războiul civil din Siria’, a mai declarat Eskin pentru Radio Sputnik.

De asemenea, Avidgor Eskin, a mai precizat că în guvernul Israelului nu a existat nicio ruptură cu ministrul Apărării, Ehud Barak, care are o atitudine ostilă faţă de guvernul Siriei, în timp ce agenţii de securitate au susţinut ideea cum că preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, s-ar afla la putere.

‘Dacă deschideți ziarele israeliene de astăzi, veți vedea o atmosferă foarte pozitivă. Toată lumea vorbeşte despre atmosfera extrem de pozitivă de ieri, de la Moscova. Și chiar un editorialist foarte conservatoar <…> Caroline Glick, a scris că această cooperare între Rusia și Israel este cu adevărat ‘cel mai bun lucru care se putea întâmpla’, a mai adăugat Eskin.

Serviciul de presă al șefului guvernului israelian anunța anterior că premierul Netanyahu va aborda la Moscova problema ‘desfășurării de forțe militare ruse în Siria’ și ‘va expune amenințările la adresa Israelului în urma întăririi militare pe scena siriană și a furnizării de armament (mișcării) Hezbollah și altor organizații teroriste’.

Vizita sa intervine în contextul în care SUA acuză Rusia că a desfășurat echipament militar și soldați în apropiere de orașul Latakia, controlat de regimul președintelui Bashar al-Assad, în timp ce Moscova neagă orice consolidare a prezenței sale militare în Siria.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*