Ultimele Știri

Viscol violent, troiene de zăpadă de peste un metru. Meteorologii anunţă fenomene extreme

România, ameninţată de viscol. Jumătate de ţară intră în câteva ore sub avertizare de ninsori şi vânt puternic. Până duminică seara, iarna se va dezlănţui în jumătate de ţară.

Meteorologii ne anunţă că începând de sâmbătă seară ne aşteaptă 24 de ore de vreme severă. Sunt anunţate ninsori abundente şi intensificări ale vântului.

Specialiştii spun că rafalele de vânt pot atinge şi 80 km/oră.

„Ciclonul mediteranian responsabil de vremea severă din următoarele zile din zona ţării noastre s-a format deja în bazinul mediteranian. Traiectoria acestuia va fi către partea de Est- Sud Est a continentului, va traversa zona Peninsulei Balcanice şi va afecta în prima fază regiunile din partea de sud a ţării. Evoluţia o să fie foarte rapidă pentru că din orele serii ninsorile îşi vor face apariţia în sudul Olteniei, al Munteniei, urmând ca pe parcursul nopţii să se intensifice foarte repede”, a spus meteorologul Gabi Bancila.

Vântul va continua să se intensifice pe parcursul zilei de duminică când va continua să ningă. Temporar, în partea de sud-est a ţării, respectiv în judeţele din Dobrogea, partea de est şi de centru a Munteniei, sudul Moldovei, viscolul va fi puternic. Rafalele de vânt pot depăşi, în special în judeţele Buzău, Ialomiţa, partea de est a judetului Brăila, 70 km/oră.

Ninsori sunt aşteptate şi în judeţele atenţionate cu cod galben. Stratul de zăpadă ar putea să depăşească 30-40 centimetri, poate chiar mai bine de jumătate de metru în zonele cu cod portocaliu.

Autorităţile au intrat în alertă şi spun că sunt pregătite să intervină de urgenţă unde vor fi probleme.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*