Ultimele Știri

Viorel Hrebenciuc şi fiul său şi-au recunoscut parţial faptele din dosarul retrocedărilor

Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei Hrebenciuc, și-au recunoscut parțial faptele comise în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut doar parţial faptele de corupţie de care este acuzat de procurorii DNA Braşov, în dosarul privind retrocedarea ilegală, în favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de pădure.

Andrei Hrebenciuc şi-a recunoscut și el parţial faptele comise în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri urmând exemplul oferit de tatăl său.

În documentul citat, anchetatorii arată că mai sunt și alte persoane care și-au recunoscut parțial faptele pentru care sunt acuzați: Adam Ioan și Bengescu Dan Costin.

„Paltin Gheorghe Sturdza nu a recunoscut săvârşirea vreunei infracţiuni. Adam Ioan a formulat denunţ în prezenta cauză, prin care a arătat că i-a oferit mită judecătorului Ordog Lorand Andras pentru obţinerea deciziei 231/2012 a Tribunalului Covasna. Kadas Iosif, Poenaru Jănică şi Iacob Sorin Ioan nu au recunoscut comiterea faptelor de care sunt acuzaţi”, au scris procurorii DNA în referatul citat.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, pentru vineri, primul termen în dosarul retrocedărilor de păduri, în care vor fi judecați, printre alții, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam și Tudor Chiuariu, judecătorii urmând să verifice, în cadrul Camerei Preliminare, măsurile preventive dispuse față de unii dintre inculpați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*