Ultimele Știri

Viorel Hrebenciuc a ieșit din închisoare

Viorel Hrebenciuc

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc a părăsit, astăzi, arestul preventiv, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme, urmând să fie cercetat în continuare în arest la domiciliu în dosarul „Mafia Retrocedărilor”.

Decizia de cercetare în arest la domiciliu a fost luată astăzi de Completul de cinci judecători a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a confirmat hotărârea similară, luată de judecătorii de la Secţia penală de la instanţa supremă în urmă cu trei zile.

La ieşirea pe porţile penitenciarului Rahova, Hrebenciuc a declarat că nu există niciun prejudiciu în dosarul său şi că dacă ar fi făcut denunţuri, era demult acasă.

„Mă așteptam la o asemenea decizie. Pentru mine, experiența a cinci luni de zile în trei penitenciare, arestul IPJ Brașov, Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea, și Penitenciarul Rahova, experiență pe care nu mi-am dorit-o, dar pe care am depășit-o. Singurul lucru pe care vreau să vi-l spun și cu asta mă opresc este următorul: ați vorbit în permanență despre un dosar în care este un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Vă spun acum că în acest dosar nu există niciun leu prejudiciu pentru statul român. În rechizitoriu se menționează clar că nu există prejudiciu”, a spus Viorel Hrebenciuc

Pentru că un jurnalist i-a replicat că Romsilva a susţinut că a fost prejudiciată cu 304 milioane de euro, Viorel Hrebenciuc a declarat: „Romsilva are declaraţie scrisă că n-a fost pagubită, decizia de retrocedare a pădurilor a Tribunalului Covasna e valabilă”.

„Sunt trimis în judecată, mă voi judeca şi îmi voi dovedi nevinovăţia”, a mai declarat fostul lider PSD Bacău.

Întrebat dacă regretă că l-a implicat şi pe fiul lui în infracţiuni, Viorel Hrebenciuc a răspuns: „Eu nu l-am implicat pe fiul meu şi o să vedeţi şi dvs că nu are nicio vină în acest dosar”.

Potrivit procurilor DNA, fostul deputat ar fi făcut presiuni la conducerea Romsilva, pentru ca Paltin Sturdza, un presupus moştenitor al lui Nicoale Ghica, să intre în posesia a 43.000 de hectare.

În schimbul acestor intervenţii, Viorel Hrebenciuc urma să primească, susţin anchetatorii, 12.000 de hectare de teren forestier.

Tudor Chiuariu, implicat şi el în acelaşi dosar, nu are permisiunea de a părăsi România între 25 şi 29 martie şi între 9 şi 15 aprilie.

viorel-hrebenciuc-audiat-la-dna-intr-un-nou-dosarCiteşte şi: Prejudiciu de peste 300 milioane de euro, adus statului român de Hrebenciuc și oamenii săi

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*