Ultimele Știri

VIDEO: Violențe la mitingul PMP din Piața Victoriei

pmp

Circa 500 de simpatizanți și membri ai Partidului Mișcarea Populară au ieșit în stradă pentru ai cere demisia premierul Victor Ponta.

Oamenii au încercat să blocheze circulația și au ‘rupt’ cordoanele de jandarmi, fapt ce a declanșat un val de îmbrânceli și alte violențe. Jandarmeria Română s-a dedat din nou la abuzuri și a lovit manifestanții, dar a și anunțat că mitingul nu este autorizat. Conform legii actuale orice adunare, manifestație,  în fața unei instituții publice nu necesită o autorizație prealabilă.

11412223_642732729197245_8786685646991035364_n

”Legea nr. 60/1991 – organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată la 14 martie 2014

Art. 3. Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum și cele care se desfășoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.”

 „Am luat măsuri de limitare a spaţiului. Mai multe persoane au reuşit să forţeze blocarea traficului rutier în zona Pieţei Victoria. S-au format cordoane de jandarmi. Vom identifica persoanele responsabile de aceste incidente”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Georgian Enache. 

Premierul Ponta este anchetat pentru spălare de bani, conflicte de interese și fals în acte(17 infracțiuni). Acesta a refuzat să își dea demisia, fapt ce a declanșat o serie de manifestații, politice și apolitice. Mii de cetățeni i-au cerut demisia în stradă însă aceasta se lasă încă așteptată.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*