Ultimele Știri

Violențe în Glasgow, după referendum

Cel puţin 11 persoane au fost reţinute în urma violenţelor izbucnite în oraşul scoţian Glasgow, între unionişti şi susţinători ai independenţei, după referendumul privind dreptul Scoţiei la autodeterminare, conform The  Guardian.

Ciocnirile au izbucnit în Piața George, între susținătorii independenței scoțiene și unioniști din Marea Britanie, Glasgow fiind un bastion de suport pentru independență, cu 194.779 de voturi pentru.

 Poliţia a intervenit la Glasgow, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru a despărţi un grup de susţinători ai independenţei de un grup de skinhead cu poziţii unioniste.

„Mai bine de 700 de oameni s-au adunat în Piața George  și au fost 11 de arestări pentru diverse infracțiuni, inclusiv tulburare, încălcarea ordinii și vandalism”, a declarat comandantul poliției locale.

Un purtător de cuvânt al poliției scoțiene  a spus că au fost aproximativ 100 de persoane din fiecare grup, iar ofițerii au format o barieră umană pentru a separa cele două grupuri.

Potrivit rezultatelor finale ale plebiscitului, 55,42 la sută dintre alegătorii din Scoţia au votat împotriva independenţei, iar 44,58 la sută în favoarea acesteia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*