Ultimele Știri

Vin și artă din Basarabia pentru bucureșteni

165 de ani au trecut de când s-a născut poetul nostru național Mihai Eminescu, iar celebrarea acestei zile unește întreg poporul român, chiar dacă este despărțit de granițe. Cu această ocazie Platforma Unionistă Acțiunea 2012 invită bucureștenii la o expoziție foto și murală, însoțită de o degustare a vinului de peste Prut pentru a lansa cea de-a doua ediție a campaniei de strângere de fonduri 2% pentru Unire.

Reunirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului se realizează de ziua lui Mihai Eminescu, iar cei mai curajoși și talentați tineri basarabeni își vor demonstra picturile realizate la liceul românesc „Lucian Blaga” din Tiraspol, care a fost supus în ultima periodă la numeroase presiuni din partea forțelor separatiste, fidele Federației Ruse.

De asemenea, evenimentul va cuprinde și o expoziția foto cu 30 din cele mai reușite cadre surprinse la evenimentele unioniste din anul precedent, în special de la marșurile organizate la București și Chișinău, la care au participat peste 10.000 de români.

„Nu întâmplător am ales pentru acest eveniment data de 15 ianuarie, ce reprezintă Ziua Culturii Naționale, deoarece considerăm că Unirea se realizează și în mediul cultural-academic. Cultura, la fel ca economia, infrastuctura, etc., constituie punți de legătură între români și români, de-o parte și de alta a Prutului. Așa cum Eminescu, pe care îl sărbătorim acum, este considerat poet național atât la Cluj, cât și la Soroca, la fel evenimentele unioniste trebuie organizate și făcute cunoscute pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Mădălina Hrițuleac, secretar-general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

În această seară românească vor fi prezentate și oferite spre degustare cele mai calitative vinuri din Republica Moldova, precum Fautor sau Chateau Vartely, Barza Albă, Garling Collection sau Migdal, care se regăsesc din acest an și pe piața din România.

2imgToți cei prezenți în cadrul evenimentului sunt invitați să fie solidari cu campania 2% pentru Unire, pentru că reprezintă una din formele de finanțare ale organizației ce militeză pentru unirea cu Basarabia. Astfel, toți cei care susțin acest ideal pot cere statului să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către Platforma Unionistă Acțiunea 2012, prin simpla completare a formularului 230.

Toate fondurile care au fost strânse dupa prima ediție a campaniei au contribuit la organizarea Școlilor de Cultură și Afirmare Românească, prin care 1.500 de tineri basarabeni au fost aduși pentru un week-end în diverse locații România.

Alte detalii privind campania, dar și formularul 230 pot fi gasite pe site-ul organizației, Acțiunea 2012.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*