Ultimele Știri

Viktor Orban: ”Ungaria are capacitatea de a închide rapid frontiera cu Croaţia”

Autorităţile ungare au capacitatea de a închide frontiera cu Croaţia în doar o oră, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, referindu-se la măsurile luate pentru limitarea imigraţiei, informează MTI.

Orban a declarat că Ungaria este pregătită să închisă într-un timp foarte scurt granița cu Croația, deși o mai bună soluție ar fi ca Grecia să își blocheze frontiera.

„În caz de necesitate, Ungaria este pregătită să blocheze frontiera cu Croaţia în doar o oră, deşi cea mai bună soluţie ar fi blocarea frontierei Greciei”, a declarat Viktor Orban.

„Gardul metalic construit la frontiera cu Croaţia este pregătit”, a subliniat Orban înainte de reuniunea Consiliului European, care va aborda tema imigraţiei extracomunitare.

Viktor Orban a exprimat speranţa că liderii statelor membre UE vor stabili securizarea frontierelor Greciei, exprimând disponibilitatea Ungariei de a participa la misiuni de patrulare de-a lungul graniţei elene.

În contextul crizei extracomunitarilor, Ungaria a luat măsuri extreme antiimigraţie, inclusiv prin construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, la cea cu Croaţia şi pe un segment al celei cu România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*