Ultimele Știri

Viktor Orban: „Refugiații amenință rădăcinile creștine ale Europei”

Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban şi-a scris opinia în legătură cu situaţia refugiaţilor, într-un articol de opinie publicat în Frankfurt Allgemeine Zeitung. Acesta a menţionat că afluxul de refugiați în Europa amenință să submineze rădăcinile creștine ale continentului european și guvernele trebuie să-și controleze granițele înainte de a putea decide câți solicitanți de azil pot primi, potrivit Reuters.

Orban a vorbit despre faptul că cetățenii Europei au fost în contradicție cu majoritatea guvernelor privind criza refugiaților şi a explicat că înainte de a lua decizii privind protejarea graniţelor sau impunerea anumitor cote, ar trebui ca mai întâi să ne punem întrebări în legătură cu numărul de persoane pe care le putem accepta.

Premierul ungar a apreciat că actuala criză a imigranților ar putea provoca o „explozie” și s-a declarat ca fiind de partea deciziei Ungariei de a construi un gard de-a lungul graniței cu Serbia, transmite MTI.  Acesta a menţionat că aproximativ 150.000 de migranți ilegali au sosit în Ungaria, adică de trei ori și jumătate mai mult față de cei sosiți în 2014, în condiţiile în acre anul nu s+a încheiat încă.

Acesta este de părere că imigrația este exploatată de bande de criminali periculoși și fără scrupule, care au obținut aproape 16 miliarde de euro și au cauzat moartea a 30.000 de imigranț: „Ceea ce se întâmplă pe mare, pe drumuri și de-a lungul granițelor noastre este inuman, și ceea ce face Europa este o nebunie”, a spus acesta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*