Ultimele Știri

Viktor Orban despre situația imigranților: ”E nedrept că SUA și țările arabe nu ajută Europa în acestă criză”

Premierul Ungariei, Viktor Orban a declarat că este nedrept că Europa este lăsată să se descurce singură cu problema crizei imigranților, SUA și statele arabe neajutând continentul european în această criză.

Viktor Orban a pledat miercuri, la Adunarea Generală a ONU, pentru un sistem de ”cote mondiale” menit să ”împartă povara”, dar nu s-a referit la state anume.

„Este nedrept că SUA nu primesc decât 10.000-15.000 de refugiați. Este nedrept că Israelul nu primește niciunul, că Australia nu primește niciunul, că țările arabe bogate tergiversează și că toată lumea se îndreaptă spre Europa. Ungaria consideră că, fără SUA, Rusia, China și țările arabe bogate, nici cea mai mică propunere pentru soluționarea crizei imigranților nu poate fi viabilă”, a insistat liderul de la Budapesta.

Premierul observă că Europa se confruntă cu o criză nu a refugiaților, ci a imigranților economici:  „Dacă viața lor nu este în pericol și au ajuns într-o țară sigură, ar trebui să nu mai poată merge mai departe. Nu poți fi un refugiat ‘ca la carte’ alegând țara de destinație”.

„Imigranții sunt cel puțin în proporție de 80% tineri, un grup care seamănă mai mult cu o armată decât cu refugiați”, a insistat Viktor Orban

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*