Ultimele Știri

Viktor Orban: Dacă va fi nevoie, Ungaria va ridica un gard și la granița cu Croația

viktor orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat joi la Bruxelles că țara sa ar putea ridica un gard de-a lungul graniței cu Croația, așa cum a făcut-o cu Serbia, în cazul în care va constata că există o creștere a afluxului de migranți și de refugiați dinspre Croația, transmite agenția Hina.

Viktor Orban a făcut aceste declarații la o conferință de presă pe care a susținut-o la sfârșitul vizitei efectuate la Bruxelles, unde șeful guvernului ungar a purtat discuții cu lideri ai instituțiilor europene.

Premierul maghiar este deja criticat pentru gardul de sârmă ghimpată ridicat de-a lungul frontierei cu Serbia, pe o lungime de 175 de kilometri, amintește Hina. Însă Viktor Orban se declară pregătit să construiască un gard similar și la frontiera cu Croația (355 kilometri), în cazul în care va fi nevoie.

Pe de altă parte, agenția MTI transmite vineri că poliția ungară a interceptat joi în sudul țării 2.617 de persoane care trecuseră ilegal frontiera ungaro-sârbă, printre aceștia numărându-se și 546 de copii.

Poliția din județul Csongrad (sud) a informat într-un comunicat de presă că migranții au fost interceptați în zone situate în apropierea punctului de trecere de la Roszke. Majoritatea spuneau că vin din Siria, Afganistan și Pakistan.

Poliția a început procedurile de imigrație împotriva celor care au intrat ilegal în Ungaria, se mai menționează în comunicatul poliției din Csongrad. 

La nivelul întregii țări, poliția a reținut 3.313 persoane, printre ele și 12 suspecți de trafic de ființe umane și trei suspecți de falsificare de documente, a anunțat poliția națională (OFFK).  

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Viktor Orban: Dacă va fi nevoie, Ungaria va ridica un gard și la granița cu Croația

  1. lalendeanu iilie // 4 septembrie 2015 at 18:37 // Răspunde

    Ar fi cel mai bine, in felul aceasta s-ar putea avansa si finaliza imprejmuirea Hun-ggariei, ceea ce ar fi un lucru bun…

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*