Ultimele Știri

Viktor Orban consideră cotele de imigranți ”o adevărată invitație” pentru aceștia

Premierul ungar Viktor Orban consideră că adoptarea unor cote de imigranți pentru statele din UE va duce la crearea unor mai mari valuri de imigranți din Orientul Mijlociu, cotele fiind practic ”o adevărata invitație” pentru aceștia.

Într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro, premierul explică motivul construirii gardului la granițele cu România, menționând că această decizie a fost luată din măsuri de securitate.

”Rutele nu sunt alese de migranți, ci chiar de traficanți. Cum nu mai pot trece prin Ungaria, vor schimba ruta și vor trece cel mai probabil prin România”, a spus el, adăugând că acest lucru a făcut autoritățile ungare să dorească să construiască un gard și la frontiera cu România ‘de-a lungul râului Mureș’, după cel de la frontiera cu Serbia.

Întrebat dacă este mulțumit de eficiența de care dă dovadă gardul de la frontiera sârbo-ungară, acesta a declarat că principala problemă este ”afacerea cu călăuzele” și că deocamdată și-a respectat doar anumite obiective pe care și le-a stabilit, prin construirea gardului ghimpat.

”Să lăsăm satisfacția pentru cei de la Rolling Stones… (aluzie la celebra melodie a grupului britanic, ‘Satisfaction’ — n.r.). Să spunem mai degrabă că ne-am stabilit niște obiective și că, până acum, sunt respectate. Dar care-i nebunul să fie satisfăcut când vede toți acești migranți care sosesc în Europa? Una dintre principalele probleme este afacerea cu călăuzele. Potrivit serviciilor secrete, toată această afacere este organizată din (țări precum) Pakistan și Afganistan”.

Totodată, Orban a insistat că Budapesta este în dezacord ”nu cu cotele în sine, ci cu cotele obligatorii” (propuse de Franța, Germania și de Comisia Europeană), adăugând că va face tot posibilul pentru a se opune obligativității cotelor. Premierul ungar s-a declarat și împotriva creării unor centre de primire pentru solicitanții de azil pe teritoriul Ungariei, așa cum doresc Parisul și Berlinul, și a pledat pentru crearea acestor centre în exteriorul frontierelor Uniunii Europene sau în Grecia, conform Agerpres.

Acesta a amintit că Ungaria a primit 1.500 de familii de refugiați arabi în ultimii cinci ani, mai ales creștine, la solicitarea bisericilor din Orientul Mijlociu.Astfel,a cesta are îndoieli cu privire la integrarea musulmanilor, ”care nu s-a reușit în Europa”.

„Dacă noi, în calitate de creștini, îi lăsăm pe musulmani să intre în competiție cu noi pe continentul nostru, ne vor depăși numeric, ține de matematică”, a apreciat Orban.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*