Ultimele Știri

Viitorul UE stă în mâna Germaniei! Angela Merkel, văzută drept exemplu al celor mai bune valori europene

Viitorul Uniunii Europene depinde de Germania și de modul în care aceasta va aborda criza imigranților, motiv pentru care statele europene ar trebui să dea dovadă de solidaritate, a declarat luni președintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite Reuters.

Donald Tusk a descris Germania, dar și pe cancelarul Angela Merkel, drept exemple ale celor mai bune valori europene, în cadrul celei de-a 26-a aniversării a căderii Zidului Berlinului.

”Cei care cred că Germania este prea deschisă, prea tolerantă, prea liberală, uită să-și facă temele despre istoria noastră tragică”, a afirmat Tusk, fost prim-ministru al Poloniei înainte de a prelua președinția Consiliului European.

”Doriți o Germanie care este deschisă, tolerantă, compătimitoare, empatică cu cei slabi și săraci, sau o Germanie închisă, rece și lipsită de milă? Există un singur răspuns”, a subliniat Tusk, cerând altor state europene să arate solidaritate față de Germania ”în aceste vremuri dificile și de grele încercări”.

Germania ar trebui să înțeleagă că este responsabilă nu numai pentru ”mesajul său moral”, dar încă și mai mult pentru toată comunitatea politică a europenilor, a adăugat președintele Consiliului European.

”Într-adevăr, dacă Europa va supraviețui ca un continent al libertății, statului de drept, respectului față de individ și securității locuitorilor săi, va depinde în mare măsură de germani”, a insistat el, conform Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*