Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Rusia: Un avion al companiei Fly Dubai, cu 62 de de persoane la bord, s-a prăbuşit la a doua încercare de aterizare. Toţi cei 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului au murit

fly dubai

Un avion al companiei Fly Dubai, cu 62 de persoane la bord, s-a prăbuşit, sâmbătă, la Rostov pe Don. Zborul FZ981 s-a prăbuşit în apropiere de pista aeroportului Rostov pe Don, în timpul celei de-a doua încercări de aterizare în condiţii de vreme nevaforabile. Toţi cei 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului au fost ucişi, după ce avionul a explodat în flăcări la 50-100 de metri de pistă, transmite Reuters şi TASS.

”Potrivit informaţiilor, erau 55 de pasageri la bord şi 7 membri ai echipajului. Datele preliminare ne indică că avionul care zbura din Dubai s-a prăbuşit în timp ce se apropia de pistă”, a precizat o sursă pentru TASS.

Avionul, un model Boeing 737-800, s-a rupt în bucăţi la doar câţiva metri de pista de aterizare în timpul celei de-a doua încercări.

Guvernatovul regiunii Rostov a precizat că o cauză probabilă a accidentului aviatic ar putea să fie vântul puternic din laterală, care bătea în rafale de 50-80 kilometri pe oră. De asemenea, vântul a determinat trimiterea a două zboruri spre alte aeroporturi din zonă, după ce vineri municipalitatea din Rostov pe Don a emis o alertă de furtună.

Echipele de intervenţie au intervenit la locul accidentului, iar incendiul a fost stins, însă aeroportul Rostov pe Don a fost închis pentru a permite desfăşurarea operaţiunilor.

Centrul ministerului de Urgenţe din sudul Rusiei a confirmat că peste 500 de persoane au intervenit la locul accidentului cu 60 de echipamente, inclusiv maşini de intervenţie pentru stingerea incendiului, pentru a se adresa consecinţelor accidentului aviatic.

”Avionul s-a rupt complet în bucăţi la începutul pistei”, a precizat Igor Oder, şeful centrului ministerului de Urgenţe din sudul Rusiei.

Cei mai mulţi dintre pasageri erau locuitori ai oraşului Rostov pe Don, însă au fost identificaţi şi 11 pasageri de alte naţionalităţi. Russia Today relatează şi despre prezenţa la bord a unor cetăţeni din Cipru, Columbia, Spania, insulele Seychelles şi Kârgâstan.

Aeroportul din Dubai a publicat naţionalităţile celor 55 de pasageri decedaţi în tragedia aviatică. Astfel, printre pasageri se numără 44 de ruşi, 8 ucraineni, 2 indieni şi un cetăţean din Uzbekistan.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a transmis condoleanţele pentru rudele victimelor accidentului aviatic, iar ministerul de Urgenţă a lansat o linie telefonică care oferă ajutor psihologic pentru cei afectaţi de tragedie.

”Preşedintele este afectat profund de accidentul fatal al avionului Boeing 737 din Rostov pe Don”, a transmis sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Guvernatorul regiunii Rostov a declarat o zi de doliu în amintirea victimelor accidentului aviativ şi a promis ajutor pentru rudele pasagerilor care şi-au pierdut viaţa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*