Ultimele Știri

Video|Susținere pentru protestele din țară: Românii din Paris, Atena și SUA au fost și ei în stradă

Peste 70.000 de protestatari au ieșit în stradă, miercuri seară, pentru a cere reformarea clasei politice. Românii din Diaspora au vrut să își arate și ei susținerea, așa că au ieșit în stradă, transmițându-le mesaje celor care au fost în stradă, în țară.

Românii din Atena, în semn de solidaritate cu cei din ţară, se vor aduna, vineri, de la ora 18:00, în faţa Ambasadei României pentru a aduce o lumânare sau o floare, în memoria victimelor tragicului accident întâmplat vinerea trecută în clubul Colectiv din București, conform Vocea Transilvaniei.

„Dorim ca în acea zi, fără violență, să stăm acolo în tăcere, să aducem o lumânare sau o floare, să ne declarăm prezența si solidaritatea. Nu e greu, suntem mulți si putem trage un semnal de alarmă serios. Nu o facem doar pentru victime ci si pentru noi!

Acțiunea este organizată de Comunitatea română în semn de solidaritate cu romanii de acasă! Nu are culoare politică și nici nu dorește să fie folosită în acest sens!

În afară tragicului accident petrecut în București, datorită iresponsabilității unor persoane, care este și fondul de baza al acțiunii, sunt și foarte multe probleme pe care le întâmpinăm noi, romanii ( cei de acasă și noi de aici) datorită tot unor persoane iresponsabile, incompetente și care fac exces de zel.
Considerăm că prezentă în număr cat mai mare este foarte importantă. Putem trage un semnal de alarmă, putem atenționa că existăm, suntem mulți, avem onoare și dermnitate și că nu permitem că acestea să ne fie călcate în picioare”, a anuntat, potrivit all4romania.eu, Comunitatea Romana Sfantul Stefan cel Mare din Atena printr-un eveniment publicat pe pagina de Facebook a acesteia.

La Paris, aproximativ 200 de persoane au protestat în zona Trocadero, lângă Tour Eiffel, strigând „Diaspora e cu voi”.

Desteapta-te romane, intonat la #Paris#diaspora #revolutie #Colectiv

Posted by AlinaBlaga.com on 4 Noiembrie 2015

Şi românii din SUA au transmis un mesaj celor de acasă, conform Vocea Transilvaniei:

„Dragi români din ţară,

Va scriem din Statele Unite cuprinşi de profunde emoţii faţă de ceea ce vedem că se întâmplă în România.

Pe de o parte, suntem îndureraţi şi revoltaţi că oameni nevinovaţi au trebuit să moară din cauza neglijenţei, corupţiei şi abuzului de putere al unor politicieni. Suntem în acelaşi timp stupefiaţi văzând cum oameni cu putere în Statul Român au încercat să acopere vinovaţii pentru moartea unor oameni nevinovaţi. Dacă nu era Facebook-ul, se reuşea acoperirea accidentului tragic al poliţistului Gigina, la fel cum s-a îngropat ştirea cu planorul căzut un centrul României, pe care nu-l mai caută nimeni din luna august.

Pe de altă parte, va privim pe Facebook şi la televizor şi lăcrimăm pentru că, ieşind în stradă, aduceţi la realitate speranţele atâtor milioane de români care vor să trăiască într-o ţară demnă, prosperă şi sigură.

Priviţi în jurul vostru la cât de minunaţi şi plini de viaţă sunteţi. Gândiţi-va la idealurile pe care le aveţi. Sunt milioane de alţi români care gândesc şi cred că voi.

Priviţi acum la exemplul acelor tineri din clubul Colectiv, care s-au întors înapoi să-i salveze pe alţii din flăcări şi nu s-au mai întors. Sau care au rămas înăuntru să-i ajute pe alţii să iasă, iar ei nu au mai ieşit.

De 25 de ani se tot vorbeşte despre generaţii de sacrificiu. Şi voi sunteţi o generaţie de sacrificiu care, iată, a mers până la sacrificiul suprem. A fost destul.

Într-o singură seară au murit şi au fost răniţi mai mulţi tineri români decât militari români, în peste 10 ani de război în Irak şi Afganistan. Cu toate acestea, până în prezent nimeni nu şi-a dat demisia.

Lumea întreagă e plină de milioane de români care suspină după dorul ţării, al părinţilor şi familiilor rămase acasă. România e plină de milioane de părinţi care-şi aşteaptă copiii să se întoarcă din străinătate, de soţii care îşi aşteaptă soţii şi de copii care îşi aşteaptă părinţii.

Acesta trebuie să fie sfârşitul acestei perioade de tranziţie, de sacrificii, de umilinţe, de minciuni şi de hoţii şi să se între într-o perioada de reconstrucţie şi modernizare a Romeniei. Această reconstrucţie şi modernizare a României începe prin implicarea fiecăruia.

Nu mai TĂCEŢI în faţă abuzurilor şi nu mai TOLERAŢI corupţia, ignoranţa şi jumătăţile de măsură.

Aşa cum corupţia ucide, la fel şi tăcerea ucide. După moartea poliţistului Gigina, şefii lui le-au cerut poliţiştilor să tacă pentru că „e mai bine aşa”. Dacă colegii lui ar fi vorbit înainte şi s-ar fi aflat că un alt poliţist de pe motocicletă s-a accidentat, poate poliţistul Gigina era astăzi în viaţă şi îşi vedea copilul născându-se.

O asistenţă care a fost la clubul Colectiv şi a spus public cât de greu s-au mişcat autorităţile a fost ameninţată de cineva „mare” din Guvern să îşi ţină gură. Alţi medici sunt instruiţi ce să spună public, că nu cumva să zică ceva ce nu sună bine. Dacă acum nu se vorbeşte despre problemele care există în sistemul de urgenţă şi nu se corectează, mai mulţi oameni vor muri la următoarea catastrofă.

Vorbiţi, vorbiţi tare! Nu mai plecaţi capul, nu mai închideţi ochii, nu va temeţi! Expuneti problemele cu care va confruntaţi şi cereţi guvernanţilor să le rezolve azi. Faceţi-va vocea auzită, demascaţi abuzurile şi corupţia, staţi cu ochii pe oamenii politici şi nu le mai toleraţi atitudinile sfidătoare şi totalitare.

Nu doar copiii voştri, dar şi voi meritaţi o Românie mai bună. Iar această schimbare la faţă a României începe cu mobilizarea şi implicarea fiecăruia. Prin tot ceea ce aţi făcut zilele acestea, aţi redat demnitatea acestei ţări şi aţi renăscut speranţa în milioane de români că pot trăi într-o Românie aşa cum şi-o doresc.

Vă iubim și vă suntem mereu alături pentru o Românie demnă, prosperă și sigură!”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*