Ultimele Știri

VIDEO | Naţionaliştii din Parlamentul Suediei: „Nu vrem să arătăm precum un român mizerabil”

Reprezentanţii Democraţilor Suedezi (SDU) se considera ”elita” țării, deși recunosc că nu toți oamenii reușesc să ”realizeze” acest lucru.

SDU este un partid considerat de extremă dreapta, ocupă locul al treilea ca număr de mandate în Parlamentul suedez.

Un reporter al publicaţiei britanice The Guardian a asistat la alegerile din SDU, precum și la petrecerea care a urmat după aceste eveniment.

Întrebat de ce reprezentanţii SDU sunt îmbrăcaţi atât de elegant, un tânăr a răspuns: „Pentru că nu vrem să arătăm ca un român jegos”. Răspunsul său a stârnit amuzamentul celor din jur.

Totuşi, un alt membru SDU a recunoscut că asemenea afirmaţii sunt jignitoare, iar naţionalistul nu trebuie să însemne automat şi rarism:”Faptul că discuți despre imigrație și despre problemele care se nasc de aici nu înseamnă că ești rasist. O poți face din rațiuni pur economice. Până la urmă câți oameni mai poți ajuta dacă rămâi fără bani?”, spune unul dintre membrii SDU.

Tinerii politicieni consideră că multiculturalismul este o amenințare pentru țara lor, iar numărul mare de refugiați care le trec granița reprezintă un pericol, conform ProTV.

Momentul poate fi văzut la minutul 2:40 al clipului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*