Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Un fost model s-a mutat în Siria ca să lupte împotriva Statului Islamic. Dezvăluirile de pe câmpul de luptă

Deși avea o viață liniștită, Hanna Bohman și-a petrecut anul 2015 în Siria. La 46 de ani, a ales să plece acolo ca să lupte împotriva Statului Islamic, alături de alte zeci de persoane din Occident.

Prima impresie? “O dezamăgire”, a declarat Hanna Bohman într-un interviu acordat Business Insider. Hanna a mărturisit că Statul Islamic nu este nici pe departe atât de puternic precum pare, însă a reușit cu succes să se folosească de rețelele de socializare pentru a-și crea o imagine impunătoare.

Modelul a subliniat că jihadiștii dau înapoi la primul semn de rezistență: „Numărul lor nu este atât de mare și de obicei fug. Cred că cei mai experimentați luptători ai Statului Islamic se află în Mosul și Raqqa, acolo va fi bătălia cea mare”.

foto

A fost ușor pentru ea să se alăture grupării YPJ, un batalion de luptă alcătuit din femei kurde. După ce a ajuns în Irak, a stat câteva zile într-o casă de siguranță, apoi a ajuns în unitate, de unde și-a început activitatea.

foto 1

“Nu sunt mulți ca noi însă credem că facem un lucru bun, încercăm să oprim răul și să-i ajutăm pe cei care nu au niciun sprijin. Suntem vârful unei săbii care nu mai așteaptă guvernele să eșueze din noi. Noi aducem schimbarea pe care ne-o dorim.”

Însă, contrar așteptărilor, viața ei nu se desfășoară într-o luptă continuă, cu schimburi de focuri și explozii. “Aproximativ 95% din timp ni-l petrecem dormind, făcând curățenie, socializând sau stând la pază.”

foto 2

Asta nu înseamnă că misiunea ei a fost una ușoară. În doar câteva luni, Hanna a slabit 15 kilograme și a fost nevoită să se întoarcă acasă pentru o perioadă scurtă ca să se pună din nou pe picioare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*