Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Titanicul va fi readus la viață. Cât costă visul ambițios al unui milionar

titanic

Nostalgicii care și-ar fi dorit să se bucure de luxul de la bordul Titanicului vor avea șansa să o facă în anul 2018. Atunci va fi lansat la apă vasul “de nescufundat” II. Costurile sunt estimate undeva între 300 și 400 de milioane de lire.

Clive Palmer, un miliardar Australian, și-a pus în gând să construiască o replică exactă a celebrului vapor. Proiectul a fost anunțat încă din 2012, dar informațiile apărute acum dau ca dată de lansare anul 2018. Voiajul inaugural nu va respecta ruta originală, Southampton – New York, ci se va face între provincia chineză Jiangsu și Dubai.

milionar

Titanic II va respecta cu strictete planurile originale și spiritul epocii. Astfel la bord se vor găsi o piscină mică, băi turcești, o sală cu aparate de sport ca în vremea regelui Edward al VII-lea și, spre dezamăgirea multora, niciun televizor. Se discuta posibilitatea ca pasagerilor să li se dea costume care amintesc de acea perioadă.

Cu toate acestea, motoarele vor fi diesel și nu cu aburi, iar sistemele de navigare de ultimă generație. Vaporul va dispune de un heliport, un teren de squash și suficiente veste de salvare pentru toți pasagerii.

 

Faimoasa scară este și ea prezentă în planuri, alături de fumoar, salonul Marconi și Café Parisien. Vasul va avea trei clase, nouă punți și va putea găzdui 2435 de pasageri, cu aproape 200 mai mult decât originalul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*