Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Știrea șoc din istoria televiziunii! Ziarista care s-a sinucis în direct

”În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră: sinuciderea în direct.” Christine Chubbuck a ridicat ochii din foile ei, a privit zâmbind la cameră, a scos un revolver de calibrul 38 și s-a împușcat în cap. Se întâmpla în 15 iulie 1974. A fost primul și singurul jurnalist care s-a sinucis în direct.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Primele filme porno din istorie. Despre capriciile vremii și cum arată prima peliculă dedicată adulţilor turnată în anul 1897

Christine Chubbuck

Christine Chubbuck prezenta programul de știri ”Suncoast Digest” la postul de televiziune WXLT Channel 40. Conform relatărilor din presa vremii, reporterul ajunsese să deteste ceea ce am numi acum tabloidizarea excesivă a programelor de știri. Asta, dar mai cu seamă o depresie profundă, accentuată de un sentiment acut de singurătate, au determinat-o pe Christine să-și pună în scenă propria moarte.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: România lui Ceauşescu. Un bloc de 7 600 de TONE, mutat pe roţi, cu locatarii înăuntru

În dimineața zilei de 15 iulie 1974, Christine Chubbuck a venit la serviciu cu textul pregătit, ceea ce reprezenta un lucru neobișnuit pentru jurnalista Channel 40. A spus că va începe prin a prezenta câteva știri. Și-a dat apoi cu un singur gest părul lung, negru pe spate, a înghițit în sec, și-a mușcat ușor buzele, a apucat cu mâna stângă foile de hârtie și a început să citească privind în jos.

Christine Chubbuck

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Orașul antic de sub Marea Neagră. Cercetătorii susțin că ar fi chiar Atlantida

”În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră: sinuciderea în direct.” A scos apoi un revolver calibrul 38 și s-a împușcat în cap, în spatele urechii drepte. S-a prăbușit pe pupitru, moment în care telespectatorii au mai putut vedea doar ecranul negru.

CITEȘTE ȘI: Știați că? O construcţie făcută de chinezi afectează mişcarea de rotaţie a întregii planete

Colegii jurnalistei au descoperit că pe foile din care a citit Christine înainte de a-și trage un glonte-n cap erau detaliate urmările gestului său, așa cum le-ar fi relatat un ziarist. ”Vedeta postului de televiziune 40 s-a împușcat în direct în această dimineață. Ea a fost transportată de urgență la Sarasota Memorial Hospital (ceea ce s-a și întâmplat în realitate), unde a rămas internată în stare critică.”

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Alexandru Vișinescu l-a executat pe Mareșalul Ion Antonescu

Chubbuck a murit 14 ore mai târziu, la vârsta de 29 de ani, acesta fiind primul și singurul caz de sinucidere în direct înregistrat în Statele Unite.

Christine Chubbuck

Christine Chubbuck 3

Christine Chubbuck 4

Christine Chubbuck 5

Înregistrarea cu momentul sinuciderii a fost reținută de autorități cu titlul de dovadă, iar după încheierea anchetei, aceasta a fost predată familiei, care se pare că a distrus-o.

Două filme aduc acum în actualitate cumplitul incident: ”Christine”, bazat pe cazul real al jurnalistei care s-a sinucis, și ”Kate Plays Christine”, un documentar despre actrița Kate Lyn Sheil, care se pregătește să interpreteze rolul Christinei Chubbuck pentru un alt film.

Acesta este ziarul în care apare scrisă povestea Christinei Chubbuck.

Site-ul presalibera.net vă oferă rubricaȘtiați că?, acolo unde puteți descoperi mai multe lucruri interesante.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*