Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Proteste violente în SUA, pentru a doua noapte consecutiv. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

proteste america sua politie

Situaţia pare a fi scăpat de sub control în Charlotte, Carolina de Nord, după ce un tânăr de culoare a fost ucis după o altercaţie cu un poliţist. Miercuri noaptea, pentru a doua doua zi consecutiv, ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine au luat amploare. Potrivit CNN, noaptea trecută, o persoană a fost împuşcată, iar un poliţist a fost rănit.

Guvernatorul din Carolina de Nord a declarat stare de urgenţă în oraşul Charlotte, trimiţând în Garda Naţională, pentru a calma spiritele, informează BBC.

Civilul care a fost împuşcat în timpul violenţelor se află în stare critică, relatează CNN, citând oficiali ai poliţiei locale, după ce anterior, pe Twitter a circulat informaţia că victima ar fi murit.

Forţele de ordine au tras rafale de gloanţe de cauciuc şi au fost folosite gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Protestatarii au răspuns cu sticle şi artificii.

Keith Lamont Scott, în vârstă de 43 de ani, a fost împuşcat mortal marţi, într-o parcare, fără să fi fost o persoană urmărită. Potrivit campaniilor de pe reţelele de sociale afro-americanul citea o carte atunci când a intrat în altercaţie cu poliţistul.

Oficialii susţin însă că bărbatul era înarmat şi a fost somat de mai multe ori să se predea înainte ca poliţistul, şi el de culoare, să tragă cu pistolul pentru că s-a simţit ameninţat.

1

Unul dintre protestatari se află în stare critică după un „civil a trat asupra altui civil”, au informat autorităţile locale. 

În prima seară de proteste 16 ofiţeri de poliţie au fost răniţi. Guvernatorul statului american, Carolina de Nord, Pat McCrory a declarat starea de urgenţă după ce protestatarii au atacat jurnalişti şi civili, au spart geamuri şi au folosite sticle incendiare.

2

3

4

5

6

7

main-2

main

A doua noapte de proteste au început în mod paşnic, dar demonstraţia a fost întreruptă de focuri de armă şi un om în mulţime a fost rănit. Autorităţile au anunţat iniţial că civilul a decedat, dar ulterior, într-un mesaj pe Twitter, au revenit asupra declaraţiei. De asemenea, oficialii au precizat că în timpul violenţelor, un ofiţer de poliţie a fost rănit.

„Încercăm să dispersăm mulţimea. Am fost foarte răbdători, dar acum ei au devenit foarte agresivi, aruncând sticle asupra poliţiştilor, deci este timpul să restabilim ordinea”, a declarat Putney pentru Fox News.

Conform fratelui victimei, poliţistul care l-a împuşcat mortal pe Scott era sub acoperire şi nu purta uniformă.

„Acesta aştepta să-şi ia fiul de la şcoală, iar Poliţia nu purta uniformă, era sub acoperire, doar a atras atenţia asupra lui, a început să strige că are o armă şi l-a împuşcat. Cred că l-au împuşcat de patru ori, nu sunt sigur, dar este mort”, a declarat fratele lui Keith Lamont Scott.

În declaraţia Poliţiei se menţionează faptul că bărbatul era înarmat şi o armă a fost recuperată de la scena incidentului. Departamentul de Poliţie se afla în căutarea unui suspect, în momentul în care a constatat o persoană care a ieşit înarmată dintr-un vehicul.

Poliţia americană a împuşcat mortal 193 de persoane de culoare în anul 2016, potrivit unui bilanţ efectuat de The Guardian. În anul 2015, fiind ucise 300 de persoane de culoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*