Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Paradă militară impresionantă în Coreea de Nord

Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat sâmbătă că ţara sa este pregătită să facă faţă oricărei ameninţări din partea Statelor Unite, în cadrul unei parade militare de amploare, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Partidului Muncitorilor, relatează Associated Press.

Parada, la care participă mii de soldaţi şi principalele componente ale arsenalului militar nord-coreean, a dat startul uneia dintre cele mai mari ceremonii din Coreea de Nord, un eveniment menit să arate lumii întregi şi poporului că dinastia Kim deţine controlul ferm, iar puterea sa militară este pe măsură.

Kim, îmbrăcat în negru, a mers pe un covor roşu şi a salutat garda de onoare. Apoi a mers pe podium şi a făcut cu mâna militarilor care participau la parada din Piaţa Kim Il Sung din Phenian. Kim era înconjurat la stânga de oficialul chinez Liu Yunshan şi la dreapta de oficiali nord-coreeni de rang înalt.

Ulterior, Kim a susţinut un discurs în care a afirmat că ţara sa va ţine piept Statelor Unite, folosind retorica dură obişnuită.

„Forţa noastră revoluţionară este pregătită să răspundă oricărui tip de război pe care imperialiştii americani îl vor”, a precizat Kim, al cărui discurs a fost întrerupt de aplauze de câteva ori.

„Prin intermediul politicii Songun (armata pe primul loc), Armata Poporului Coreean a devenit cea mai puternică forţă revoluţionară, iar ţara noastră a devenit o fortăreaţă impenetrabilă şi o putere militară globală”, a afirmat el.

După discursul său, mii de soldaţi au ridicat pancarte colorate pe care se putea citi „Politica Songun” sau „Apărarea patriei”.

North Korea

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*