Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: O mașină capcană a explodat la Berlin. Șoferul a fost ucis

O bombă a cauzat o explozie care a ucis un bărbat ce conducea marţi dimineaţa în capitala germană, afirmă poliţia germană, relatează AP online.

UPDATE: Poliţia berlineză a anunţat că nu există vreo suspiciune de terorism în ceea ce priveşte explozia unui autovehicul în centrul capitalei germane, care s-a soldat cu moartea şoferului în vârstă de 43 de ani, cunoscut pentru implicarea sa în traficul cu droguri, scrie Reuters.

Anchetatorii au precizat că cel mai probabil un dispozitiv explozibil a fost ataşat de caroseria maşinii într-un atac coordonat de o grupare de crimă organizată. Însă nu se cunoaşte dacă bărbatul ucis în explozie, de origine turcă, a fost vizat de criminali, având în vedere că maşina condusă de acesta nu se afla în proprietatea sa.

”Nu există nicio dovadă care să indice un atac terorist”, au precizat autorităţile germane.

De asemenea, victima a fost cercetată anterior pentru trafic de droguri, jocuri de noroc ilegale şi falsificare de bani. În acest caz, anchetatorii au susţinut că este posibil ca atacul să fie plătit de o grupare de crimă organizată.

Şoferul maşinii care se afla la volan în momentul deflagraţiei din Berlin a murit din cauza rănilor suferite. O echipă de genişti şi numeroşi poliţişti s-au deplasat la faţa locului şi au făcut verificări, iar autorităţile au îndemnat populaţia să nu folosească mijloacele de transport în comun care circulă prin zonă.

Deflagraţia a avut loc marţi dimineaţă, în timp ce maşina circula pe o şosea din centrul capitalei germane, în cartierul Charlottenburg (vest), a declarat pentru The Associated Press Carsten Mueller, adjunctul purtătorului de cuvânt al Poliţiei din Berlin.

explozie berlin

Şoferul maşinii care a explodat marţi dimineaţă pe un bulevard din centrul Berlinului, probabil din cauza unei bombe, a murit, relatează ITV News.

Deocamdată nu este clar dacă există răniţi.

O echipă de genişti şi numeroşi poliţişti se află la faţa locului şi fac verificări.

Autorităţile au îndemnat populaţia să nu folosească mijloacele de transport în comun care circulă prin zonă.

Poliţia germană a anunţat pe Twitter că o bombă a provocat, probabil, explozia. “Anchetatorii noştri cred că un dispozitiv explozibil a făcut ca vehiculul să sară în aer”, a anunţat Poliţia, care a închis zona unde s-a produs incidentul.

Poliţia le-a cerut locuitorilor din zona unde a explodat o maşină marţi dimineaţă să nu iasă din case şi să nu se apropie de ferestre, pentru că este posibil ca o nouă deflagraţie să aibă loc în curând, scrie Berliner Zeitung citat de Russia Today.

“O bubuitură foarte puternică (…) s-au auzit de la un kilometri distanţă” de locul incidentului, a declarat un martor.

“Anchetatorii noştri cred că un dispozitiv explozibil a făcut ca vehiculul să sară în aer”, a anunţat Poliţia, care a închis zona unde s-a produs incidentul. Se pare că încărcătura explozibilă se afla în sau pe maşină, scrie France info.

Şoferul maşinii care se afla la volan în momentul deflagraţiei a murit din cauza rănilor suferite. Nu este clar deocamdată dacă există alţi răniţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*