Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: O biserică a fost cumpărată de un grup de skateri. Cum a ajuns să arate după un an

Cum se îmbină sportul cu credința? Dacă ați fost vreodată curioși, acum aveți ocazia să puteți vedea ceva… nemaiîntâlnit Construită acum mai bine de un secol, o biserică din nordul Spaniei a fost transformată în arenă pentru skateri.

Odinioară inchinata Sfintei Barbara, biserica din Llanera (regiunea Asturia) se numeste acum Kaos Temple sau La Iglesia Skate, dupa ce a fost cumparata si amenajata de un grup de pasionati ai skateboarding-ului, “Church Brigade”. Acestia au transformat-o complet cu ajutorul artistului Okuda San Miguel iar rezultatul este spectaculos.

Biserica dateaza din 1913 si initial deservea credinciosii dintr-un cartier muncitoresc. In perioada Razboiului Civil Spaniol, acesta a fost abandonat iar biserica nu a mai fost folosita, fiind lasata in paragina decenii intregi.

În 2014, skaterii au cumpărat-o și au transformat într-un „loc de pelerinaj” pentru iubitorii acestui sport. Tot ce era în interior, cu excepția confesionalului, a fost înlocuit cu rampe pentru skateri iar zidurile au fost decorate cu fresce inspirate de cultura urbană.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*