Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: „Jihadiștii îi vor ucide pe necredincioși”. Cine este „Jihadi Junior”, băiețelul de 4 ani care ia parte uciderea a 5 bărbați și apare în ultima înregistrare ISIS

Presa britanică l-a identificat pe băiețelul de câțiva ani care apare în ultima înregistrate video a grupării teroriste Stat Islamic.

Poreclit de presa engleză „Jihadi Junior”, Isa Dare apare în înregistrarea, publicată recent, și care arată uciderea a cinci bărbați acuzați de spionaj pentru Vest. Toate acestea în timp ce un bărbat mascat avertizează ca Statul Islamic va ocupa într-o zi Marea Britanie.

Copilul  este filmat spunând că jihadiștii îi vor ucide pe „necredincioși” relatează The Telegraph care dezvăluie că băiatul este fiul unei britanice radicalizată în Londra, Grace Dare, care a fugit în 2012 în Siria. Grace Dare, în vârstă de 22 de ani, locuia cu părinții de origine nigeriană în sudul Londrei și nu era de religie musulmană, însă, s-a radicalizat online.

jihad 1

Anul trecut a postat pe Twitter o imagine cu fiul ei de patru ani ținând în mână o armă Kalasnikov și a jurat că va ajunge prima femeie britanică ce va ucide un soldat american sau britanic, numiți de ea „teroriști”.

”Ultima înregistrare video a Statului Islamic  este un instrument de propagandă și trebuie tratat ca atare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a premierului britanic David Cameron, relatează Reuters.

“Examinăm conținutul înregistrării și premierul este ținut la curent cu aceasta”, a declarat purtătoarea să de cuvânt.

“Este ca o aducere aminte a barbariei Daesh și a confruntării pe care o are lumea cu acești teroriști. Este de asemenea un instrument de propagandă și ar trebui tratat ca atare”, a afirmat ea, referindu-se la Statul Islamic.

Bunicul băiatului acuză Statul Islamic că îi folosește nepotul ca ”scut” și o imploră pe fiica lor să se întorcă în Marea Britanie.

Mama băiatul apare și ea îtr-o filmare în care spune că datorită faptului că s-a convertit la islam, o face să se simtă liberă și nu ratează nicio ocazie de a-i îndemna și pe alții să se alăture.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*