Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: ‘ISIS se răspândește ca un cancer!’ Criza refugiaților, arma pentru teroriști și pentru Rusia

ISIS

Valurile de migranți care se abat spre Europa maschează teroriști și servesc interesele Kremlinului, afirmă cel mai important comandant militar al Alianței Nord-Atlantice.

CITEȘTE ȘI: Primii imigranți vor ajunge astăzi în România! În ce oraș vor fi cazați

Teroriștii ISIS se infiltrează în Europa prin intermediul refugiaților, care sunt folosiți ca o armă de către Kremlin. Afirmațiile au fost făcute de generalul Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO din Europa, în fața Congresului Statelor Unite, unde a susținut mărirea bugetului Pentagonului.

NATO Philip Breedlove

„Împreună, Rusia și regimul lui Bashar al-Assad utilizează deliberat migrația ca o armă pentru a încerca să copleșească structurile europene”, a declarat Breedlove, cunoscut pentru luările sale de poziție ostile Kremlinului. Generalul a afirmat că bombardamentele rusești în Siria „au exacerbat proprorțiile” crizei refugiaților. Afirmații similare au fost făcute de surse de la vârful UE, potrivit cărora Rusia ar folosi criza refugiaților pentru a o răsturna pe Angela Merkel, „omul forte” al Uniunii Europene.

foto

Mai mult, printre migranți s-ar ascunde „criminali, teroriști și luptători străini, potrivit comandantului fortelor NATO. „Statul Islamic se răspândește ca un cancer printre refugiați”, a avertizat el, spunând că mai multe țări europene ar deține informații potrivit cărora pe teritoriul lor se pregătesc atentate teroriste.

CITEȘTE ȘI: Comandantul suprem al NATO în Europa: ‘Rusia e o amenințare existențială pentru SUA și Europa.’ Reacția Moscovei

Breedlove a acuzat Kremlinul și că ar întreține în continuare conflictul din Ucraina. „Rusia a decis să fie un adversar”, a spus el, „și folosește forța militară pentru a încălca suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, Georgiei și altor țări, precum Moldova”. Generalul a spus că are informații privind concentrări de echipament militar rusesc la granița cu Ucraina, echipament care ar urma să fie livrat separatiștilor.

În replică, vicepremierul rus Dmitri Rogozin l-a acuzat pe Breedlove că „încearcă să dea vina pe alții”. „Specialistul în bombardarea nunților afgane da vina ne învnuiește pe noi că am bombarda imprecis”, a scris Rogozin pe Twitter.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*