Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Inundații puternice în Germania, Austria și Franța

inundatii franta germania austria

Trei persoane rămase în locuință au murit în inundațiile care au lovit miercuri sud-estul Germaniei, Austria și centrul Franței, au anunțat autoritățile locale citate de agenția France Presse (AFP).

Echipele de salvare bavareze au găsit trei cadavre într-o casă din Simbach am Inn, oraș cu aproape 10.000 de locuitori, a anunțat Michael Fahmüller, șef al districtului, fără a preciza vârsta sau sexul victimelor. De asemenea, trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit într-un râu din orașul Julbach din apropiere, agățat de un trunchi de copac, a precizat poliția locală.

În regiunea germană învecinată Baden-Württemberg, inundațiile au ucis patru persoane și au rănit alte zece persoane, în noaptea de duminică spre luni, în timpul unui episod de furtună severă.

În Franța, lângă Paris, pompierii au găsit miercuri seara, corpul unei femei de 86 de ani, care plutea în locuința sa inundată din Souppes-sur-Loing (centrul țării), în timpul unor inundații puternice.

Miercuri, două districte bavareze Rottal-Inn și Passau, de la granița cu Austria, au fost plasate în stare de „catastrofă”, apele acoperind căile rutiere și afectând podurile, unii locuitori fiind nevoiți să își caute refugiu pe acoperișuri. În orașul Triftern (sudul Germaniei), aproximativ cincizeci de copii au dormit în școală deoarece căile rutiere au devenit inaccesibile.

La Paris, Sena va continua să crească și ar putea ajunge în weekend-ul următor la un vârf al nivelului cuprins între 5,10 metri și 5,70 metri, situație care „necesită vigilență specială”, a avertizat primaria capitalei Franței, mai relatează AFP.

Ploi diluviene au dus la noi inundații miercuri în Franța, înconjurând cu apă celebrul castel Chambord, în Austria și în sudul Germaniei, unde circa 50 de copii sunt nevoiți să doarmă la școală, transmite AFP.

După 8.000 de intervenții ale pompierilor în câteva zile în Franța, echipele de intervenție acționau în două departamente aflate la circa 100 de kilometri de Paris pentru care s-a lansat o avertizare cod roșu de inundații, al doilea nivel din cele trei ale sistemului francez de alertă.

foto 1

Centrul orașului Nemours (centru), situat în sudul Parisului, era în curs de evacuare din cauza unei creșteri excepționale a nivelului râului Loing, un afluent al Senei. În departamentul Loiret a căzut în trei zile o cantitate de apă echivalentă cu o lună și jumătate de precipitații, iar castelul Chambord, vizitat anual de un număr mare de turiști, era izolat miercuri seară în mijlocul apelor. Elevii din această regiune nu vor merge la școală joi.

foto 2

La Paris, o parte din drumurile de pe marginea Senei au fost închise, iar nivelul râului ar putea atinge 5 metri în cursul serii. Sena atinsese deja 4,34 metri la ora 15:00. În timpul inundațiilor din 1910, care sunt referință de peste un secol, apele au atins 8,62 metri.

foto 3

Ploile au perturbat și atmosfera turneului de la Roland Garros, singurul turneu de tenis care nu dispune de protecție împotriva precipitațiilor, jucătorii fiind nemulțumiți de întreruperile repetate ale meciurilor.

foto 4

„Terenul nu a fost bun, iar mingile erau îmbibate de apă. Nu m-am simțit în siguranță pe teren. Mi-a fost teamă că mă rănesc”, a declarat marți Simona Halep, care a jucat unul din cele două meciuri terminate ieri.

foto 5

În sudul Germaniei, unde inundațiile au făcut patru victime și au dus la rănirea a circa zece persoane în noaptea de duminică spre luni, creșterea nivelului apelor nu a mai făcut nicio victimă, dar a fost decretată stare de urgență în două districte bavareze — Rottal-Inn și Passau. Pe anumite porțiuni s-a întrerupt circulația rutieră, iar unii locuitori s-au refugiat pe acoperișuri. La Triftern, localitate cu 5.000 de locuitori, circa 50 de copii se pregăteau să înnopteze la școala aflată pe deal, neamenințată de creșterea apelor, dar care a ajuns inaccesibilă, potrivit unui purtător de cuvânt al primăriei.

foto 6

În Austria, regiunea Salzburg a fost afectată de ploi abundente, care au inundat numeroase drumuri secundare și au dus la 350 de acțiuni ale echipelor de inervenție. Școlile vor fi închise joi în districtul Braunau din nordul țării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*