Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: „Îngerul Morţii”, omul care a declarat război grupării teroriste Stat Islamic

abu azrael

Ayyub Faleh al-Rubaie, cunoscut şi sub numele de Abu Azrael (n.r. „Îngerul Morţii” în arabă) e un militant irakian care a ajuns în atenţia presei după ce şi-a abandonat cariera de profesor universitar pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic.

 În ultimele luni, Azrael s-a înrolat în brigada Imam Ali, o grupare de militanţi irakieni şiiţi, al cărui obiectiv e să distrugă Statul Islamic. În contextul în care luptele împotriva jihadiştilor s-au intensificat în Irak, Azrael este considerat unul dintre eroii care au ajutat la eliberarea oraşului Tikrit, situat la 140 de kilometri nord-vest de capitala Bagdad, din mâna islamiştilor SI.

Presa internaţională scrie că aceasta a fost prima dintr-o serie de ample campanii menite să elibereze teritorii importante din nordul Irakului cucerite de extremiştii sunniţi. Redobândirea controlului asupra Tikritului va asigura o rută de aprovizionare pentru o viitoare operaţiune a forţelor irakiene pentru a recuceri oraşul Mosul, cucerit de militanţii extremişti în iunie 2014.

Potrivit BBC, care citează France Presse, Azrael ar avea în jur de 40 de ani şi a făcut parte din Armata Mahdi, o miliţie care a luptat împotriva forţelor americane din Irak. De asemenea, BBC mai notează că Azrael a luptat şi în Damasc, împotriva rebelilor care doreau căderea regimului preşedintelui Assad.

Abu Azrael

Abu Azrael

Azrael a fost vizibil pe reţelele sociale şi recent, când a postat o înregistrare în care îi dă foc unui terorist ISIS, după care îi ciopârţeşte trupul ars cu o sabie, nu înainte de a spune spre cameră: „Teorişti ISIS, asta e soarta voastră, o să vă tăiem ca pe shaworma”.

Abu Azrael

Abu Azrael

În alte imagini, Azrael apare mânuind diverse arme, săbii sau topoare, însă presa internaţională scrie că, dincolo de cruzimea cu care îi execută pe teroriştii ISIS, Azrael e cunoscut şi pentru farsele sale de pe câmpul de luptă, precum şi pentru simţul umorului.

Într-o înregistrare, „Îngerul Morţii” glumeşte şi se relaxează alături de camarazii săi după o luptă, în alta se foloseşte de un walkie-talkie al unui terorist capturat pentru a le face o farsă jihadiştilor, în timp ce un al treilea filmuleţ îl înfăţişează pe glumeţul Azrael furând o cană de ceai dintr-o bază ISIS.

Abu Azrael

În cele mai multe fotografii Azrael apare râzând, iar povestirile despre familia sa reuşesc să îi înduioşeze pe fanii care îi urmăresc conturile de social media. Astfel, de curând, „Îngerul Morţii” a spus că atunci când îşi ia cei 5 copii de la şcoală e foarte paşnic şi că doar jihadiştilor le e rezervată latura sa răzbunătoare.

Abu Azrael

France 24 consemnează că Azrael e cunoscut şi pentru fraza cu care îşi încheie unele dintre înregistrări, dedicată jihadiştilor şi devenită un adevărat motto pentru susţinătorii săi: „Illa Tahin” (n.r. în traducere aproximativă „o să vă transformăm în cenuşă”).

Reacţiile faţă de cruzimea cu care Azrael ucide terorişii islamici sunt împărţite. Unii dintre internauţi sunt furioşi pentru că Azrael şi brigada de miliţie şiită din care face parte promovează acelaşi tip de cruzime întâlnită şi în înregistrările Statului Islamic, în timp ce alţii îi laudă faptele şi politica de luptă, rezumată la dictonul „ochi pentru ochi”.

Alţi internauţi l-au supranumit pe Azrael „un Rambo al Irakului”, motivând că au ales această poreclă inspiraţi de constituţia sa ateltică, dar şi de ferocitate cu care îi ucide pe luptătorii ISIS.

Abu Azrael

Comentarii prin Facebook

6 Comentarii on VIDEO/FOTO: „Îngerul Morţii”, omul care a declarat război grupării teroriste Stat Islamic

  1. Gabriel Marinescu // 14 septembrie 2015 at 20:08 // Răspunde

    Desi am 55 de ani veau si eu alaturi de acest om,vreau si eu sa OMOR scarbe fanatice de musulmani ce vor sa-mi cotropeasca continentul infectandu-l cu cea mai de CACAT religie(pe nici una nu dau nici doi bani ca sunt INVENTATE de mintea omeneasca!),vreau sa OMOR cat mai multi fanatici musulmani imputiti si nespalati!

  2. Gabriel Marinescu: nu e nevoie sa te deplasezi pana in Iraq, ii astepti pe ei sa migreze aici.

  3. Desi am doar 15 ani, nu mi-e rusine sa recunosc, as vrea sa-i ciopartesc pe astia de la isis.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*