Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Incendiu puternic la cea mai mare moschee din Europa de Vest

Un incendiu a izbucnit sâmbătă în marea moschee (Baitul Futuh Mosque) din Londra - ai cărei responsabili afirmă că este cea mai mare din Europa , fără să se înregistreze victime.

Moscheea Baitul Futuh de pe Drumul Londrei

Moscheea Baitul Futuh de pe Drumul Londrei în Morden, care este descrisă drept cea mai mare moschee din Europa de Vest, a fost asaltată de 70 de pompieri, informează publicația online dailymail.co.uk.

Brigada de Pompieri din Londra  a spus că aproximativ 50% din parterul clădirii a fost incendiat și primul etaj de asemenea a fost cuprins de foc.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Londra a spus că un bărbat a fost dus la spital, suferind de pe urma inhalării de fum.

Brigada a fost chemată imediat după ora 12:00 BST la moschee, care are, de asemenea, un centru comunitar atașat.

Managerul Brigăzii Philip Morton, care este la fața locului, a declarat:

„Acesta este un foc mare și echipajele noastre lucrează din greu pentru a restrânge  răspândirea incendiului în alte părți ale moscheei. Lucrăm îndeaproape cu comunitatea locală pentru a asigura că operațiunile noastre de control al daunelor iau în considerare pe deplin semnificația religioasă a acestei clădirii.”

Julian Roman, din Morden, a declarat pentru BBC:

„Într-o clipă s-a format un fum compact. Am văzut de la fereastra mea când a început. Era un pic de fum și unele alarme. Acum sunt pompieri, ambulanțe, sute de oameni.”

Moscheea Baitul Futuh servește Comunității Musulmane Ahmadiyya și a fost construită pe locul vechilor fabrici de produse lactate Express, în 1999.

Liderul Consiliului Merton, Stephen Alambritis descrie moscheea ca un „punct de reper important” în zonă.

Deteriorarea „clădirii frumoase” va fi o „mare lovitură” pentru comunitate, a spus el.

Mr Alambritis a spus că moscheea este deservită permanent de personalul de securitate și a sugerat că focul ar fi putut fi cauzat din cauza gătitului, mai degrabă decât un atac incendiere.

Moscheea Baitul Futuh de pe Drumul Londrei

Moscheea Baitul Futuh de pe Drumul Londrei

Moscheea Baitul Futuh de pe Drumul Londrei

Moscheea Baitul Futuh de pe Drumul Londrei

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*