Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Imigrantul care a înduioșat o lume: TERORIST al-Nusra

Osama Abdul Mohsen

Refugiatul sirian căruia o jurnalistă din Ungaria i-a pus piedică, în timp ce alerga de polițiști cu copilul său în brațe, s-a dovedit a fi altcineva.

Acesta a fost un membru al grupării radicale al-Nusra (filială siriană Al Qaida) și a luptat pentru kurzi pe mai multe fronturi din Siria, a declarat Uniunea Partidului Democrat (PYD), conform rudaw.net.

Imaginile cu Osama Abdul Mohsen care își ținea fiul în brațe și căruia o jurnalistă din Ungaria i-a pus piedica au devenit virale, înduioșând o lume întreagă. Gestul femeii i-a adus atât concedierea cât și presiune din partea oamenilor care au criticat-o vehement pe diferite canale media.

COyvFdQUYAEPgeQ

Osama Abdul Mohsen a aterizat în Spania unde i-a fost oferit un loc de muncă, a fost salutat de clubul Real Madrid și chiar întâmpinat de Cristiano Ronaldo.

Cu toate acestea, grupul kurd PYD a invocat în mass-media oficială că Abdul Mohsen a luptat alături de Frontul al-Nusra înainte de a pleca Siria cu familia sa, în primăvara anului 2015.

Mai mult, PYD a susținut că Abdul Mohsen a fost implicat în reprimarea violentă a revoltelor kurde din orașul Al-Qamishli în anul 2004, în urma căruia mai mult de 50 de kurzi au fost uciși de către forțele de securitate siriene la un meci de fotbal.

Abdul Mohsen a fost antrenorul clubului Al-Fatwa din Deir ez Zor între anii 2004-2010.

PYD a spus că el a fost un instigator în spatele violențelor după meciul de fotbal dintre Al-Fatwa și clubul Jihad Al-Qamishli.

Untitled

PYD a publicat o imagine cu Abdul Mohsen de pe pagina sa de Facebook înainte de a-l închide, la începutul acestui an, unde se identifică în calitate de membru al Frontului al-Nusra, adăugând că el a luptat alături de kurzi în apropiere de Amudeh, Serekaniye și Afrin.

Coaliția formată din Al-Nusra și alte grupuri rebele islamiste și-a intensificat atacurile împotriva forțelor regimului în provincia Idleb, unde prezența regimului este acum limitată la satele șiite Foua și Kafraya, apărate de miliții pro-regim și combatanți ai Hezbollahului șiit libanez.

Această coaliție a cucerit la începutul lunii septembrie ultima bază militară sub controlul armatei în provincia Idleb, aeroportul din Abu Douhour, unde a executat la începutul acestei săptămâni cel puțin 56 de membri ai forțelor regimului, potrivit OSDO.

Soldați sirieni capturați de teroriștii al-Nusra Soldați sirieni capturați de teroriștii al-Nusra

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on VIDEO/FOTO: Imigrantul care a înduioșat o lume: TERORIST al-Nusra

  1. Sa intelegem ca acest site este pro-Ungaria si este platit pt spalarea imaginii exterioare a acestei tari?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*