VIDEO/FOTO: Cel mai mare tunel folosit pentru droguri, descoperit între Mexic și SUA. Traficanții l-au ascuns cu un coș de gunoi și are lift

  • Adelina Mitrache
  • 21 aprilie 2016
  • Externe
tunel

Tone de cocaină și marijuana au fost descoperite într-un tunel săpat la câțiva metri adâncime, între Tijuana și San Diego.

Agenții americani au descoperit un tunel de 800 de metri, echipat cu lift, dar și cu scări, plin ochi cu cantități uriașe de droguri. Acesta era folosit pentru a transporta drogurile din Mexic și până în California, unde capătul tunelului era acoperit cu un coș de gunoi, relatează The Guardian.

Acesta este al treisprezecelea tunel de acest gen descoperit la granița dintre Mexic și California, din 2006 încoace. Cel descoperit recent avea o lățime de doar un metru, însă este impresionant cum traficanții au reușit să îl sape pe o distanță atât de mare – 800 de metri.

tunel 1

tunel 2

Autoritățile au declarat că acest tunel este neobișnuit pentru că era folosit pentru traficul de cocaină, nu doar de marijuana, cum se întâmpla de cele mai multe ori în aceste cazuri. Tunelul mai avem un sistem de șine și ventilatie, conform The Guardian.

Liftul, în care încăpeau 8 sau 10 persoane, a fost localizat într-o casă din Tijuana și era acoperit cu multe saltele, iar celalalt capăt era într-un depozit din San Digeo, unde ieșirea era acoperită cu un coș de gunoi. O avocată de la o firmă de avocatură care are sediul lângă depozit spune că, chiriașii se mutasseră de un an aici, unde conduceau o afacere cu lemn și paleți. „Aduceau și descărcau paleți de lemn pe care îi vindeau foarte ieftin” a declarat aceasta.

„Este o gaură de iepure, este incredibil modul în care l-au săpat, este ingenios. Cred că este complet diferit față de toate cele pe care le-am văzut până acum” a declarat Laura Duffy, procurorul districtului California. Mai mult, autoritățile sunt de părere că acesta este cel mai mare tunel cu droguri între Mexic și SUA.

Autoritățile urmăreau respectivul depozit încă din toamna anului trecut, după ce vameșii au declarat că au suspiciuni că în zonă se petrec activități ilegale cu droguri. Șase oameni au fost arestați pentru trafic de droguri, dintre care doi erau cetățeni cubanezi, trei erau mexicani și unul era de origine americană.

Conform autorităților, în tunel erau ascunse aproximativ 7 tone de cocaină și marijuana.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *