Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: „Au pregătit minuțios atacul. Aveau o misiune”. Ce au găsit anchetatorii în locuința celor doi soți din San Bernardino

 Syed Farook și soția lui au intrat într-un centru social și au împușcat mortal 14 persoane. Alte 21 au fost rănite. În SUA, se conturează tot mai clar, în cazul incidentului armat din California, ipoteza unui atac terorist .

Scene din interiorul clădirii în care a avut loc atacul

San Bernardino Police confirmed that at least 14 people are dead and 17 people have been injured in the mass shooting in…

Posted by KPCC on 2 Decembrie 2015

 

Responsabili americani au declarat pentru postul american CNN că atacatorul s-a radicalizat pe internet și păstra legătura cu suspecți de terorism. În locuința celor doi soți, polițiștii au găsit un arsenal impresionant .

Locuitorii din San Bernardino au fost martorii schimbului dramatic de focuri, în care au fost omorâți cei doi atacatori.

Syed Farook, în vârstă de 28 de ani, și soția lui, Tashfeen Malik, de 27, au tras aproape 80 de focuri spre polițiști, înainte să fie răpuși de gloanțe.

Înarmați fiecare cu câte o pușcă de asalt și un pistol automat, toate cumpărate legal, cei doi soți au deschis focul la o petrecere de Crăciun, organizată la locul de muncă al lui Farook. Polițiștii i-au evacuat pe oamenii cuprinși de panică.

Anchetatorii incearca sa afle mai multe detalii legate de cei doi soti si de felul in care si-au planuit atacul de miercuri dimineata.

Syed Farook lucra ca inspector sanitar și își căuta de mai mult timp o soție. Ar fi găsit-o pe un site de matrimoniale. Aleasa era originară din Pakistan, la fel ca parinții lui, însă locuia în Araia Saudită.

Cei doi s-au cunoscut la pelerinajul de la Mecca, iar Farouk a adus-o cu el în Statele Unite. S-au căsătorit și aveau împreună un copil de șase luni, pe care l-au lăsat în grija bunicii din partea tatălui, in ziua atacului.

David Bowdich, director-adjunct biroul FBI din Los Angeles: „Dacă ținem cont de felul minuțios în care a fost pregătit atacul, de numărul armelor și muniției de care dispuneau, este clar că cei doi aveau o misiune. Nu știm însă care este aceea. Nu este clar dacă își aleseseră mai demult ținta sau dacă atacul reprezintă o reacție la ceva ce s-a întâmplat în ziua respectivă.”

Se știe însă că Farook a abandonat subit și într-o stare de furie petrecerea de Crăciun la care participa.

În locuința celor doi soți, polițiștii au găsit un arsenal colosal: numeroase dispozitive explozive, arme, aproape 3.000 de gloanțe și materiale pentru crearea altor bombe artizanale. Un dispozitiv exploziv care urma să fie activat din mașina celor doi fusese lansat în clădirea atacată, însă mecanismul nu a funcționat.

foto inceput

foto 1

foto 2

foto 3

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*