Ultimele Știri

VIDEO/Cioloș: Finanțarea de către firme, un derapaj al ISU

ciolos

Premierul Dacian Cioloș a catalogat finațarea ISU de către firme un derapaj, dar atrage atenția că acest lucru se întâmplă și la alte ministere, fapt ce ar crea un pericol de integritate.

Cătălin Tolontan: O întrebare despre cauzele tragediei de la Colectiv şi felul în care guvernul dumneavoastră respectă programul de guvernare. Spuneţi că prima prioritate este un guvern transparent în dialog cu sociatetatea. Cum apreciaţi faptul că s-au făcut sponsorizări de la organele de avizare, precum ISU?

Dacian Cioloş: Astfel de derapaje cred că există nu doar la ISU ci şi în alte instituţii. Am avut deja discuţii cu miniştrii. Le-am spus să ia toate măsurile pe care le consideră necesare pentru a nu mai avea astfel de situaţii. Totodată, am vorbit şi despre consolidarea acelor clădiri cu probleme pentru a diminua riscurile că astfel de accidente să se întâmple.

Cătălin Tolontan: Credeţi că publicul are dreptul să vadă cum arată un raport al sponsorizărilor primite de ISU în 2012?

Dacian Cioloş: În măsura în care legea permite, cred că aceste informaţii trebuie să fie publice. Voi verifica să văd de ce nu a fost făcut public raportul.

Integritatea trebuie să fie o consecinţă a transparenţei. Transparenţa face parte din integritate. Am cerut acest lucru mai multor instituţii.

Posted by Catalin Tolontan on 21 Noiembrie 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*