Ultimele Știri

VIDEO – Violențe la Paris | Cetățenii au încălcat interdicția de a manifesta, impusă de autorități

paris

Mii de persoane – 4.500 potrivit poliţiei, 10.000 potrivit organizatorilor – au format duminică, în pofida interdicţiei de a manifesta, un lanţ uman la Paris, pentru a denunţa „starea de urgenţă climatică”, cu o zi înainte de deschiderea Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21), relatează Mediafax.

De-a lungul bulevardului Voltaire, între Oberkampf şi Nation, activişti se ţineau de mână, iar unii săreau şi strigau „Mai cald decât clima”, relatează Le Parisien în pagina electronică.

Manifestanţi purtau de asemenea pancarte pe care puteau mesaje ca „Ei sunt mari doar dacă stăm noi în genunchi” sau „Ei exploatează, ei poluează, ei profită! Urgenţa este socială şi climatică”.

Coaliţia Climat 21, din care fac parte 130 de organizaţii, a fost nevoită să renunţe la un marş pe străzile Parisului, din cauza interdicţiei manifestaţiilor, impusă în cadrul stării de urgenţă, decretată după atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi.

 

În schimb, la iniţiativa Attac şi Alternatiba, coaliţia a îndemnat la formarea acestui lanţ uman cu o zi înainte de deschiderea oficială a COP21.

Acest lanţ uman trece prin apropiere de Bataclan – sala de concerte în care 90 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor, un loc pe care organizatorii au promis să-l „respecte”. Unii activişti au aliniat încălţăminte în Place de la Republique, reprezentând persoanele care au primit interdicţia de a protesta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*